Noapte
Zi
28 May 2020
3 mins read

Blocurile ANL din Sagricom, mărul discordiei  între Stan și Cotinescu

Blocurile de locuințe ANL din cartierul târgovistean Sagricom, lasate în parajină de aproximativ 10 ani,  stârnește discuții între edilul Cristian Stan și contracandidatul său la funcția de primar, liberalul Aurelian Cotinescu.

La începutul săptămânii, Stan, în cadrul unei conferințe de presă, a precizat faptul că tot ceea ce a ținut de administrația locală, ca și demersuri, au fost făcute, însă proiectul a zăcut în sertarele Ministerului Dezvoltării Regionale.

,,Legat de cele 146 de unităţi locative de la Sagricom, Primăria Târgovişte, undeva în 29 iulie 2019, a aprobat noii indicatori. Noi, imediat am transmis la ANL, iar de prin octombrie-noimbrie, toată documentaţia este la Ministerul Dezvoltării, deci de şase-şapte luni. De atât a avut nevoie Ministerul Dezvoltării ca să aprobe nişte indicatori economici. Acum vor trebui să vină din nou la autorizare, pentru că autorizaţia de construcţie a expirat între timp. De asemenea, aprobarea indicatorilor înseamnă că nici măcar nu s-a ajuns în momentul de faţă la starea procedurii de licitaţie publică. Dincolo de aceste subiecte, vreau să spun că eu voi fi primul în momentul în care se vor finaliza aceste locuinţe şi dacă lucrările vor debuta aşa de repede, cum spun liberali, eu voi fi primul care să recunosc meritele Ministerului Dezvoltării, dacă aceste locuinţe vor fi realizate într-un termen rezonabil la Târgovişte.” a declarat edilul.

Stan a dorit să facă aceste precizări în contextul în care, liberalii târgovișteni, în speță președintele PNL Târgoviște, Aurelian Cotinescu, a apărut în spațiul public și pe rețelele de socializare susținând faptul că, împreună cu colegii de partid, a reușit deblocarea proiectului de la Sagricom.

“Liberalii ar trebui să fie mai rezervaţi în ceea ce priveşte demersurile acestui proiect, pentru că oricum s-a întârziat foarte mult. Investiţiile pe care noi le avem în cartierul Sagricom sunt multiple. Am făcut lucrări importante pe zona de parcări şi străzi, am făcut lucrări importante pe ceea ce înseamnă amenajarea locului de joacă de acolo, am făcut lucrări importante pe iluminatul public. Acum lucrăm la câteva străzi din cartierul Sagricom, urmează să intrăm la asfaltare. Aşa că, putem spune,  aceste blocuri nefinalizate reprezintă o pată pentru municipiul Târgovişte, iar eu susţin orice fel de iniţiativă în vederea finalizării acestor locuinţe’’, a adăugat Cristian Stan.

WhatsApp Image 2020-05-27 at 20.52.03

Ieri, 27 mai a.c., Aurelian Cotinescu, tot în cadrul unei conferințe de presă online, a dorit să sublinieze faptul că s-a implicat și că nu înțelege atitudinea reprezentanților primăriei.

,,Un prim proiect pe care am reuşit să-l facem pentru Târgovişte aduce 30 de milioane de lei de la nivel guvernamental, pentru continuarea investiţiei ANL Sagricom. Cele 146 de unităţi locative se vor face în perioada următoare pentru tinerii târgovişteni. Ne-am implicat în acest proiect, am muncit destul de mult şi până la urmă, după 10 ani, am reuşit să-l deblocăm. Proiectul este pentru Târgovişte, dar nu am înţeles atitudinea reprezentanţilor primăriei. Să înţelegem din cele spuse că or să fie probleme cu autorizaţia de construcţie? Poate o să mergeţi până acolo încât o să încercaţi să împiedicaţi acest proiect? Ar fi tragic! Să sperăm că nu veţi face acest lucru. Spuneţi că nu suntem avansaţi în procedura de licitaţie? Păi da, este şi normal, mai întâi se alocă banii pentru că în momentul de faţă s-au alocat, după care ulterior se trece la procedura de licitaţie şi apoi de execuţie. În două luni, maxim trei luni de zile, se va trece la execuţie. Ne mai spuneaţi, într-o comunicare, că veţi asfalta… la Sagricom. Noi vă recomandăm să opriţi asfaltarea pentru că, în zona respectivă, vor trece utilaje grele care vor deforma suprafaţa pe care aţi asfaltat-o în trecut şi atunci este bine să aşteptaţi să se termine investiţiile din zonă şi ulterior să asfaltaţi, ca să nu plătim de două ori acelaşi asfalt”, a declarat preşedintele PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu.

WhatsApp Image 2020-05-27 at 20.50.42

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Miniștrii Vela și Popescu, vizitează Dâmbovița

Articolul Urmator

CREVEDIA: Angajate vietnameze ale unui abator de păsări, infectate cu COVID 19

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele