Noapte
Zi
16 May 2020
1 min read

Garda de Mediu Dâmbovița :”Primăria Târgoviște a procedat în mod legal pentru tăierea arborilor tuia din Piața Revoluției”

După ce primăria Târgoviște a explicat motivul pentru care mai mulți arbori tuia din piața Revolutiei au fost tăiați, Garda de Mediu Dâmbovița s-a autosesizat și a demarat o anchetă la față locului. În urma verificărilor comisia a constat legalitatea acțiunii,  concluziile fiind următoarele:

“Conform Memoriului justificativ, cel care a elaborat Planul peisagistic nu recomandă integrarea arbuștilor existenți în proiectul final, din mai multe considerente și anume: vârsta înaintată a acestora, aceștia fiind predispuși la defoliere și uscare; dimensiunile actuale ale acestora vor crea discrepanțe, întrucât arbuștii prevăzuți în proiect au dimensiuni mai reduse; rădăcinile vor împiedica, pe alocuri, executarea corectă a pavimentelor, bordurilor și rigolelor iar creșterea ulterioară a acestora va degrada prematur noile lucrări; conform situației din teren, aceștia sunt plantați într-un strat de pământ superficial, de aproximativ 30-40 cm ce este așternut pe o placă de beton.

„Pentru realizarea proiectului, Municipiul Târgoviște deține Clasarea notificării nr. 4472/2450/27.03.2019 și Punctul de vedere/adresa nr 6219/2223-CFM/13.05.2020, emise de APM Dâmbovița în care se impune respectarea soluției din memoriul tehnic de amenajare peisageră. Conform adresei de mai sus, exemplarele pentru care se solicită tăierea nu se încadrează în categoria «monumentelor naturii» și propunerea de taiere a arbuștilor, stabilită de comisia constituită la nivel local, conform Procesului verbal nr. 2249/05.05.2020, poate fi pusă în aplicare cu respectarea prevederilor Legii nr. 24/2007 având specificată condiția «se va respecta soluția din Memoriul tehnic de amenajare peisageră, prin care cei 47 de arbuști vor fi înlocuiți cu un număr de 497 arbuști și 98 arbori»”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu.

Primăria Târgoviște a luat decizia îndepărtării acestor arbuști, și înlocuirea lor, deoarece în această zonă se desfășoară un amplu proiect de reabilitare și modernizare, un proiect care se ridică la suma de aproximativ 2 milioane de lei, care privește amenajarea unui spațiu pietonal și de petrecere a timpului liber, în cadrul căruia vor fi realizate lucrări complexe.

În cursul zilei de joi, în spațiul public au apărut numeroase critici la adresa administrației locale vizavi de acest subiect.

Vezi explicatia primăriei Târgoviște AICI

Primăria Târgoviște, explicații privind îndepărtarea arborilor tuia din piața Revoluției

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

32 angajați ARCTIC, pozitivi la testarea pentru COVID 19

Articolul Urmator

Încă 31 de teste pozitive COVID 19 la ARCTIC!

Ultimele Articole

Apelul fals la 112 pune în pericol vieți! Sună responsabil

Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității și structurile teritoriale de analiză și prevenire a criminalității, desfășoară, la nivel național, campania de conștientizare în rândul beneficiarilor minori și adulți

Dâmbovița, din nou, sub avertizare de caniculă

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN Interval de valabilitate: 19 iulie Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat Valul de căldură va persista și disconfortul termic va fi ridicat în județul
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele