Noapte
Zi
7 May 2020
2 mins read

La Judecătoria Târgoviște nu s-au luat măsuri de igienizare sau dezinfectare a spațiilor

Având în vedre faptul că, începând cu data de 15 mai, România iese din starea de urgență cauzată de pandemia de COVID 19, și intră în starea de alertă, mai multe măsuri de restricție vor fi relaxate. Printre acestea se numără și reluarea activității instanțelor de judecată. Un punct de vedere legat de acest subiect îl are și primarul municipiului Târgoviște și secretar executiv al PSD Dâmbovița, Cristian Stan, care expune problemele cu care se confruntă Judecătoria Târgoviște. Instituția funcționează într-un spațiu pus la dispoziție de către autoritățile locale, unde nu s-a efectuat nicio acțiune de igienizare și dezinfectare.

„Se deschid instanțele, iar situația Judecătoriei din Târgoviște o cunoașteți cu toții, funcționează într-un spațiu pus la dispoziție de către administrația locală, pentru că de 6-7 ani nu s-a făcut nimic la sediul Judecătoriei care este la intrarea din Bulevardul Independenței. Stau și mă întreb, când vor fi reluate litigiile și vor fi sute, poate mii de litigii, care nu s-au mai înregistrat în perioada aceasta din cauza pandemiei, care se vor înregistra acum și vor fi foarte mulți oameni, cum vor sta oamenii aceeia pe un culoar de 1,4 metri? Că așa sunt culoarele la Judecătorie, la cea de pe Bulevardul Unirii. Sunt curios dacă s-a făcut vreo dezinfecție la Judecătorie. Din informațiile pe care eu le am, la niciunul din spațiile accesibile publicului de la Judecătoria Târgoviște nu s-a făcut nicio dezinfecție și nici nu se preconizează a se face acest lucru deoarece înțeleg că nu sunt bani. Eu v-am dat o situație comparative. Dacă deschidem instanțele, unde va fi un aflux extraordinar de mare de oameni într-un spațiu închis, gândiți-vă cum arată Arhiva, cum arată Registratura, cum arată sălile de judecată, mai ales că afluxul va fi foarte mare ținând cont de întreruperea care a existat până acum. Semnalul de alarmă pe care îl trag în legătură cu instanțele este unul pe care îl am din zona celor care își desfășoară activitatea în zona justiției, care au spus că se tem să meargă la Judecătorie din cauza chestiunii pe care am menționat-o. Repet, nu s-a făcut nicio dezinfecție și nici nu se preconizează a se face până la deschiderea instanțelor de judecată. Și nici nu s-au luat măsuri deosebite pentru protejarea justițiarilor sau a celor care fac apel la serviciile unei instanțe de judecată. Oamenii, în momentul în care vor primii citații, vor fi obligați să se prezinte la Judecătorie. Va depinde foarte mult și de președinții de instanță cum vor organiza activitatea, dar repet, este un domeniu pe care nu știu dacă l-a abordat cineva până acum. Eu am discutat cu anumite persoane și mi-au spus lucrurile acestea. Acesta este numai un exemplu dintr-o gamă foarte mare de consecințe nu neapărat din cauza pandemia, ci din lipsa de coerență, de strategie și de predictibilitate din activitatea Guvernului”., precizează Stan.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Drumul Expres Găești-Ploiești, în faza de licitație pentru studiu de fezabilitate și proiect tehnic

Articolul Urmator

Alocarea tichetelor sociale pentru grădiniță se va dubla de la 1 ianuarie 2021

Ultimele Articole

Mergisus