Noapte
Zi
18 May 2020
1 min read

PUCIOASA: Din nou, apă potabilă la robinete 

Zi de maximă importanță pentru Pucioasa și pentru cele cinci comune din jurul său Vulcana Băi, Vulcana Pandele, Brănești, Doicești și Bezdead. Astăzi, autoritățile publice ale orașului au efectuat recepția lucrărilor pentru aducțiunea de apă, ceea ce înseamnă că toate problemele pe care locuitorii din zonă le-au întâmpinat în ultimii ani, în ceea ce privește alimentarea cu apă, s-au terminat.

Astfel, mii de abonați vor primi apă din munții Bucegi, pe traseul Bolboci-7 Izvoare-Răteiu.

Debitul de apă va fi de 120 l/secundă.

“După mai bine de trei ani, problema apei potabilizate de la Pucioasa a fost rezolvată. Astazi a avut loc recepția terminărilor lucrărilor, urmează predarea amplasamentului către Compania de Apă și finalizarea documentației pentru obținerea tuturor autorizațiilor de la Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița. Inspectorii de aici au fost deja în teren, pe traseul surselor care ajung până la Pucioasa.

Noi ne-am setat ca și obiectiv de finalizare a tot ceea ce înseamnă această rețea data de 1 iunie.

Locuitorii încă au o fobie pe ceea ce înseamnă apa de la robinet și va fi un pic dificil să-i convingem să se adapteze și să folosească din nou apa de la robinete pentru consum.

Proiectul a fost început în 2016. S-a oprit o perioadă din diferite cauze, însă am realizat că aceasta este o problemă destul de gravă și am trecut la exproprierea de utilitate publică. Astfel, pentru cei 3,1 km, pe lângă terenurile primăriei și ale Apelor Române, a trebuit să expropriem 53 de proprietari privați.

În sfârșit, putem spune că, apa, sursa vieții ,este o problemă rezolvată pentru Pucioasa și celelalte comune limitrofe.” a precizat Constantin Ana, edilul orașului.

“Asistăm la un moment istoric pentru această zonă, pentru orașul Pucioasa și comunele limitrofe, mai nou se adaugă și Bezdeadul, pe lânga Vulcana Băi, Vulcana Pandele, Brănești, Glodeni și Doicești.

Este un proiect mult așteptat de cei peste 20.000 de cetățeni, un proiect pe care l-am susținut încă de la început, în anul 2016 fiind vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița.

Calvarul apei s-a terminat, împreună ne-am ținut de cuvânt.” a adăugat deputatul Corneliu Ștefan, președinte PSD Dâmbovița.

WhatsApp Image 2020-05-18 at 13.34.25

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Localitățile Iedera și Valea Lunga au găsit soluții pentru furnizarea apei potabile

Articolul Urmator

DÂMBOVITA: Minoră dintr-un centru de plasament, racolată pentru exploatare sexuală

Ultimele Articole

Apelul fals la 112 pune în pericol vieți! Sună responsabil

Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității și structurile teritoriale de analiză și prevenire a criminalității, desfășoară, la nivel național, campania de conștientizare în rândul beneficiarilor minori și adulți

Dâmbovița, din nou, sub avertizare de caniculă

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN Interval de valabilitate: 19 iulie Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat Valul de căldură va persista și disconfortul termic va fi ridicat în județul
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele