Noapte
Zi
13 July 2020
3 mins read

PNL Târgoviște dorește un municipiu digital

Unul dintre proiectele cu care PNL Târgoviste vine în fața alegătorilor este Târgoviștea Digitală, Târgoviște Smart City. Cel care a făcut prezentarea programului este Ilie Virgiliu, inginert IT la COS și viitor candidat pentru un post de consilier local în cadrul Consiliului Local Municipal Târgoviște.

“Vom face implementarea de servicii publice digitale , cu maximă prioritate, organizate într-o platformă unică digitală, un punct unic de contact, Târgoviştea digitală pentru cetăţeni şi companii, care să fie accesibilă de oriunde, oricând, de pe diferite tipuri de dispositive.

Cu ajutorul platformei, oamenii, cetăţenii urbei sau companiile vor putea trimite cereri, solicitări online, vor urmări parcursul documentului până la soluţionare şi vor primi apoi în format digital documentul solicitat.

Trebuie să ajungem să avem o Primărie care tratează cu respect cetăţenii şi timpul acestora, vrem eliminarea cozilor de la ghişeu, vrem eliminarea timpului pierdut în traffic sau pe holurile Primăriei, vrem eliminarea faxului din primărie, vrem să încurajăm utilizarea actelor electronice, fără ştampila clasică, să insistăm pe utilizarea semnăturii electronice.

Interacţiunea funcţionar – cetăţean trebuie să fie civilizată, cu precădere în mediul digital, scăzând în acelaşi timp cantitatea de hârtie din Primărie.” a precizat acesta.

Ce presupune proiectul:

#Târgoviște SmartCity

Realizarea #TârgovișteSmartCity are la bază 6 verticale principale (Guvernanță Inteligentă, Economie Inteligentă, Mobilitate Inteligentă, Mediu Inteligent, Cetățeni Inteligenți, Locuințe inteligente)

1. TÂRGOVIȘTE ONLINE

– (care presupune) Implementarea unui centru de suport (#TârgovișteOnline) atât telefonic cât și în mediul digital prin care se asigură asistență online cetățenilor în utilizarea platformei digitale și accesarea serviciilor publice locale.

2.URBANISM ONLINE

– Realizarea unei soluții online și integrarea ei în cadrul platformei digitale online #TârgovișteaDigitală prin care se vor emite certificate de urbanism pe un traseu digital (exemplu Oradea, Galați).

3. RAPORTARE INCIDENTE

– Îmbunătățirea unei aplicații de raportare incidente ( TârgovișteCity app), o platforma electronica gratuită ce funcționnează pe telefonul mobil de tip smartphone prin care cetățenii cu spirit civic pot trimite sesizări și raporta incidente către administrația locală, pot vizualiza atât propriile sesizări cât și sesizările transmise de alți utilizatori inclusiv stadiul rezolvării acestora. Aplicația va contribui la creșterea spiritului civic al cetățenilor și la creșterea încrederii în serviciile publice locale (exemplu Oradea City Report)

4.E-TICKETING Târgoviște

– Implementarea unui sistem de e-ticketing (în primul rând cu telefonul mobil) pentru mijloace de transport în comun inclusiv sistem de predicție a sosirii în stații, wi-fi în stații și autobuze.( exemplu TransTim Timișoara, Primăria București)

5.SMART TRAFIC

– Modernizarea sistemului de management al traficului inclusiv prin camere de supraveghere, condiție necesară în construcția #TârgovișteSmartCity , sistem care va asigura dezvoltarea continuă a orașului în condițiile unor constrângeri în ceea ce privește capacitatea străzilor, amplasarea construcțiilor și creșterea numărului de vehicule

6.SECURITATE SMART

– Implementarea unui sistem de supraveghere inteligent prin care vom asigura îmbunătățirea securității cetățenilor

7.E-PARKING

– Implementarea unei aplicații de parcare inteligentă prin care vom optimiza locurile de parcare libere și vom crește gradul de securitate al vehiculelor parcate (exemplu Brașov)

8.FREE WIFI

– Modernizarea și extinderea ariei de acoperire wi-fi pentru cetățeni în parcuri, alei de promenadă, piețe, stații, zone cu instituții publice, culturale, sportive

9.TÂRGOVIȘTE CITY CARD

– Implementarea TârgovișteCity card, un sistem de carduri turistice prin care să sprijinim dezvoltarea turismului. Cu ajutorul telefonului mobil dar și printr-un card turistic se vor putea efectua vizite la muzee, mănăstiri, grădina zoologică dar și discount-uri în cafe-baruri, restaurante, complexul de natație, rezervări bilete la teatru sau jocuri sportive, inclusiv la trasee turistice cu mijloace de transport în comun toate într-un sistem integrat.

10.BUGETARE PARTICIPATIVĂ

– Implementarea unei soluții de bugetare participativă la nivelul municipiului Târgoviște prin dezvoltarea unui sistem informatic integrat în cadrul platformei online TârgovișteaDigitală care să permită alocarea unui buget și colectarea unor idei. Cu ajutorul soluției, cetățenii pot propune idei iar cele mai bune, prin votul nostru, vor fi implementate. De asemenea , platforma va permite consultarea cetățenilor în ceea ce privește inițiativele administrației locale.

11.OPEN-DATA TÂRGOVIȘTE

– Implementarea unei platforme de baze de date deschise (#OpenDataTârgoviște) scalabile, interoperabile prin care primăria Târgoviște va publica date. Astfel societatea civilă va putea accesa, analiza și exporta datele într-un format deschis, ușor de utilizat de către comunitate. Scopul este transparentizarea prin evaluarea actului de guvernare locală, automatizarea furnizării de informații de către primărie, promovarea acțiunilor și rezultatelor proiectelor administrației locale.(exemplu OpenData AlbaIulia)

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Monica Ilie: “Lașitatea lui Cotinescu Aurelian,  candidatul PNL Târgoviște la funcția de primar”

Articolul Urmator

Comitetul Executiv al PSD Dâmbovița a validat candidații pentru alegerile locale

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele