Noapte
Zi
7 August 2020
2 mins read

Dep. PSD Carmen Holban: “Școala trebuie să se facă în școală!”

“Școala românească trece, cu siguranță, prin cel mai greu moment al existenței sale. Incapacitatea guvernamentală de a decide ce se va întâmpla cu viitorul an școlar pune în dificultate milioane de români, de la conducerile unităților de învățământ și dascăli, la preșcolari, elevi și studenți, alături de familiile acestora.

Nimeni nu știe care va fi soarta anului educațional 2020-2021, la doar o lună până la data începerii oficiale a acestuia. Haosul cu școala de acasă de la debutul pandemiei, când sute de mii de copii nu au făcut efectiv cursuri, iar alte sute de mii, conectați la internet, doar au bifat oficial că au parcurs materiile online, se reflectă acum în indecizia factorilor responsabili de destinele educației naționale.

Suntem aproape la jumătatea lunii august și nimeni nu spune nimic despre ce va fi în septembrie. Va mai suna clinchetul clopoțelului de adunare a copiilor la școală, sau elevii vor fi anunțați de un sunet de pe internet să înceapă cursurile?

Guvernanții continuă bâlbâiala, se discută public tot felul de scenarii, ba să se facă jumătate din cursuri la școală și jumătate online, ba pe schimburi, ba doar acasă. Toate acestea fără decență față de copii și părinții acestora, pe fondul psihozei și a fricii generale declanșate de pandemia cu noul coronavirus.

Din nefericire, copiii au ajuns să fie cobaii guvernanților, care nu se gândesc absolut deloc nici la prezentul, nici la viitorul acestora, dar nici la stresul și presiunea pusă pe părinți, care oricum s-au descurcat extrem de anevoios din martie până la vacanța de vară. Probabil, în deja „buna tradiție” a liberalilor, situația viitorului an școlar se va decide abia înaintea începerii acestuia, un fapt inadmisibil și intolerabil.

Consider că școala care se face fără îndrumarea și fără prezența fizică a dascălului nu este și nu se poate numi școală! Cum se poate face învățarea copilului din clasa 0 și clasa întâi fără ca învățătorul să-i țină mânuța elevului când scrie primele semne grafice, primele litere și cifre?

Prezența la clasă a învățătorului dă încredere copilului. Învățătorul corectează la timp anumite greșeli, consolidează cunoștințele și evaluează volumul de acumulări a elevilor, având posibilitatea de a completa anumitele lacune în procesul de învățare. Toate acestea trebuie să se petreacă în sălile unităților de învățământ, fiind imposibil online.

Elevul nu este un adult format, elevul este un copil în formare. De aceea, nu se poate pune un semn de egalitate între a munci de acasă și a face școală de acasă!

Consider că trebuie rezolvată în cel mai scurt timp intrarea în normalitate pentru începerea anului școlar viitor, astfel încât școala să se facă în școală, pentru că doar atunci elevul va conștientiza că este școlar și acolo este locul în care trebuie să învețe!”, a declarat Carmen Holban.”- COMUNICAT DE PRESĂ DEPUTAT PSD de DÂMBOVIȚA CARMEN HOLBAN.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Dep. PSD Carmen Holban„Guvernul Orban să stea față-n față cu victimele pedofililor și familiile lor”

Articolul Urmator

Ministrul Vela oferă sprijin pentru ca Centrul ISU Dărmănești să fie funcțional

Ultimele Articole

Apelul fals la 112 pune în pericol vieți! Sună responsabil

Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității și structurile teritoriale de analiză și prevenire a criminalității, desfășoară, la nivel național, campania de conștientizare în rândul beneficiarilor minori și adulți

Dâmbovița, din nou, sub avertizare de caniculă

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN Interval de valabilitate: 19 iulie Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat Valul de căldură va persista și disconfortul termic va fi ridicat în județul
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele