Noapte
Zi
1 August 2020
1 min read

Pr. Vicar Eparhial: “Unii uită că sunt trecători și că patria-i eternă!”

Încă o dată, cei ce ar fi trebuit să ne readucă în memoria prezentului faptele nepieritoare ale trecutului, ne arată că au uitat, nu vor sau nu pot.

Astăzi, este Ziua tanchiștilor ce aniversează înființarea primului batalion de tancuri, la 1 august  1919, iar pentru noi, la Târgoviște, faptele glorioase ale  Regimentului Care de Luptă ne umplu inima de mândrie.

Trăim zilele unei pandemii dar, din nefericire, constatăm că parcă cineva dorește să ne șteargă memoria, să ne lase fără rădăcini, fără faptele memorabile ale celor de dinaintea noastră, poate pentru a fi numai consumatori de bunuri și nu propagatori de valori spirituale, ori creatori de istorie!

În aceste momente mă gândesc la toți acei eroi tanchiști, care nu au pregetat să lupte, chiar de știau că pot muri, pentru că aveau demnitate, curaj și responsabilitate față  de trecut, prezent și viitor.

În multe locuri ale lumii sunt câte unii care doresc ștergerea memoriei istorice, ar vrea să uităm cine suntem, de unde venim și încotro mergem! Ziua tanchiștilor este un moment oportun de a ne aminti că fără jertfă și hotărâre, fără curaj și fără valori, fără o atitudine adecvată nu vom putea răzbi în istorie. Cu multă evlavie , mă gândesc astăzi la căpitanul Gheorghe Răuță, de la Comișani care a dus gloria acestei arme în slava neuitării.

Trec pe lângă noi aniversări și comemorări, evenimente care încearcă să ne arate că viața trebuie trăită cu rost și că totul se construiește cu sacrificiu și bunăvoință. Domnilor responsabili de astfel  de evenimente, să nu uitați că voi sunteți trecători, dar patria este eternă! Oare nu vă crapă obrazul de rușine că terfeliți memoria atâtor eroi?

Nu uitați, istoria nu uită și nu iartă, iar uneori nici oamenii!

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Liberalii târgovișteni vor să rezolve problema locurilor de parcare din municipiu

Articolul Urmator

DÂMBOVIȚA: Reguli noi pentru purtarea măștii de protecție și programul teraselor 

Ultimele Articole

Apelul fals la 112 pune în pericol vieți! Sună responsabil

Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității și structurile teritoriale de analiză și prevenire a criminalității, desfășoară, la nivel național, campania de conștientizare în rândul beneficiarilor minori și adulți

Dâmbovița, din nou, sub avertizare de caniculă

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN Interval de valabilitate: 19 iulie Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat Valul de căldură va persista și disconfortul termic va fi ridicat în județul
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele