Noapte
Zi
18 August 2020
4 mins read

TÂRGOVIȘTE: Lucrările la stadionul “Eugen Popescu” se vor relua săptămâna viitoare în baza unui proiect tehnic nou, complet

Proiectul reabilitării și modernizării stadionului municipal “Eugen Popescu” a stârnit, de-a lungul timpul, numeroase discuții și controverse. Astăzi, primarul Cristian Stan a explicat care sunt motivele pentru care s-au întârziat lucrările, motive independente de primăria Târgoviște. Edilul dezminte toate informațiile apărute în spațiul public, explicând faptul că singurul vinovat este proiectantul deoarece nu a inclus în proiectul inițial detalii importante, fapt constatat inclusiv de Inspectoratul de Stat în Construcții.

Având în vedere faptul că la acest moment există un alt proiect tehnic, Stan a precizat că în baza acestei documentații noi, de săptămâna viitoare, lucrările se vor relua.

“Un subiect care a suscitat un interes deosebit în rândul dâmbovițenilor, în rândul târgoviștenilor, în rândul iubitorilor de sport, și anume proiectul de modernizare și reabilitare al stadionului municipal Eugen Popescu.

Unde suntem în acest moment? După cum bine știți lucrările la acest obiectiv de investiții au întâmpinat câteva probleme generate de o serie de motive obiective, spun eu. Unu, pe primele cinci luni ale anului am avut o pierdere de aproximativ 40 de milioane de lei, doi, probleme deosebite cu ceea ce înseamnă proiectul vechi și documentația de execuție. La acest moment putem spune că toate aceste proiecte au fost surmontate, iar săptămâna viitoare vor reîncepe lucrările. De  aceea, astăzi voi convoca o ședința a Consiliului Local pentru începutul săptămânii viitoare, în vederea aprobării noilor indicatori tehnico-economici, indicatori care se prezintă, în linii mari, în felul următor. Valoarea totală a investiției este de 54.113.120 lei fără TVA.

WhatsApp Image 2020-08-18 at 12.51.56

Este o creștere față de indicatorii precedenți, însă lucrul acesta s-a întâmplat, repet, din cauza unui proiect tehnic inițial care nu a ținut cont de toate realitățile din teren. Aș preciza că, în legătură cu proiectantul inițial, primăria Târgoviște a reziliat contractul, nu a plătit absolut nimic pentru prestarea de servicii de proiectare, în contextul în care, deși achitasem o anumită sumă am compensat-o cu celelalte debite pe care le aveam față de proiectant în cazul altor proiecte. Am lansat o licitație publică pentru ceea ce înseamnă proiectul tehnic, am achiziționat serviciile unui nou proiectant, s-a mers în teren, s-a decis necesitatea realizării unuor noi studii, și mă refer la studiile geotehnice și cele hidrologice, astfel încât pe ceea ce înseamnă, spre exemplu, tribuna veche, tribuna care a rămas în picioare, să putem avea o soluție tehnică de natură să răspundă tuturor cerințelor de securitate și să avem un stadion modern din toate punctele de vedere. La acest moment, proiectul este finalizat, predat primăriei municipiului Târgoviște. Ca și stadiu de execuție, deși lucrările nu au avut un ritm deosebit, pot spune că pe ceea ce înseamnă tribuna care se construiește fundația este ridicată. Totodată, lucrările la gazon sunt finalizate în proporție de 80%. Și aici mă refer la ce înseamnă substructura gazonului cu instalațiile de degivrare, cu rețele de utilități, tot ceea ce înseamnă un gazon la standarde, instalarea transformatoarelor de mare putere,  urmând ca în perioada următoare să se dea comandă de tribuna nouă, este modulară, va veni pe module și va merge destul de repede. După aceea să se intre concomitent la reabilitarea tribunei vechi, la nocturnă, la finalizarea rețelelor de utilități, și la tot ce înseamnă acest obiectiv de investiții.

Facem toate eforturile pentru a finaliza acest proiect cât mai curând.

Despre costuri, pentru că acum vor fi mai mari, acest aspect se datorează faptului că în proiectul inițial au fost omise anumite lucruri, ceea ce a fost reținut și de Inspectoratul de Stat în Construcții printr-un proces verbal de control din data de 31 iulie prin care se mentionează că proiectul de execuție nu a conținut toate detaliile.

Deci, toată această discuție din mediul online, din mass media, că s-ar fi lucrat făra proiect sau mai știu eu ce comentarii, reprezintă niște fumigene electorale aruncate în această perioadă pentru pentru a încerca unii, pe cât posibil, să tragă niște foloase electorale dintr-un subiect care, în mod obiectiv, se prezintă exact așa cum am expus eu.

Lipsa banilor, proiect cu probleme, am executat atât cât am putut din acel proiect, Inspectoratul de Stat în Construcții confirmă lucrul acesta.

Fac un apel către toate forțele politice reprezentate în Consiliul Local să voteze proiectul de hotărâre privind aprobarea noilor indicatori tehnico-economici.

Am vrut să fac o prezentare obiectivă, cuprinzătoare, sinceră a ceea ce înseamnă proiectul de reabilitare și modernizare al stadionului municipal “Eugen Popescu”. Și aș vrea să mai adaug un aspect, și anume că în vreme ce se băteau cu pumnii în piept că administrația nu vrea să facă stadion și așa mai departe, că nu știu ce expertize nu sunt în regulă, Guvernul liberal a băgat mâna în buzunarul târgoviștilor și a luat 227.000 lei, fiind singura rectificare bugetară negativă pe care am fost nevoit să o am, să o propun Consiliului Local din 2015 până în prezent. Cam așa stau lucrurile, nefardare de manipulare pe ceea ce înseamnă proiectul de reabilitare și modernizare al stadionului.” a precizat primarul municipiului Târgoviște Cristian Stan.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

CADT, anunț public solicitare avize de la Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea

Articolul Urmator

CADT, solicitări avize de la Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele