Noapte
Zi
27 August 2020
2 mins read

TÂRGOVIȘTE: Respectând restricțiile impuse de pandemie, creșele sunt pregătite pentru primirea copiilor

Potrivit primarului Cristian Stan, creșele din municipiul Târgoviște sunt pregătite pentru primirea copiilor în contextul respectării măsurile impuse de pandemia de COVID 19.

Edilul precizează faptul că, până la 1 noiembrie, în jur de 5000 de mp de construcții se vor adăuga spațiilor deja existente, mai ales că numărul de cereri este mare, iar numărul locuri trebui să fie recalculat în funcție de spațiul existent.

“Având în vedere numeroasele solicitări în legătură cu repartizarea locurilor în creșele din municipiul Târgoviște, sunt în măsură să comunic faptul că au fost găsite soluții astfel încât toate solicitările târgoviștenilor să primească un răspuns favorabil, cu 3 precizări punctuale:

– Extinderea la Creșa nr. 8 va fi finalizată la data de 15.09.2020;

– Extinderea la Creșa nr. 14 va fi finalizată la data de 01.10.2020;

– Extinderea la Creșa nr. 13 va fi finalizată la data de 01.11.2020;

Prin urmare, cele 3 unități menționate vor putea fi utilizate începând cu datele mai sus precizate.

În pofida unor investiții fără precedent, care determină extinderea spațiilor din creșe cu aproximativ 5000 mp, dificultățile pe care le întâmpinăm sunt generate de măsurile de distanțare impuse de autoritățile centrale, măsuri prin care numărul copiilor dintr-o grupă este redus cu cel puțin jumătate.

Întreaga procedură de repartizare se va desfășura prin Direcția de Asistență Socială a Primăriei Târgoviște.

Îi asigurăm pe târgovișteni ca activitatea în creșe se va desfășura în condiții de deplină securitate sanitară.

Creșa nr. 8 va avea o suprafață construită la sol de  417,33 mp iar suprafața desfășurată de 809.91 mp. La nivelul parterului sunt prevăzute un dormitor, o sală de joacă, o sală de mese, o bucătărie cu spațiile conexe (depozit alimente, dulap frigorific, sală preparare carne-legume), izolator, vestiar personal + baie, spălătorie, depozit rufe curate, depozit rufe murdare, vestiar copii, grupuri sanitare copii, precum și un ascensor prevăzut pentru transportul alimentelor. De asemenea, în această zonă regăsim centrala termică ce beneficiază de acces direct din exterior. La nivelul etajului: un dormitor, o sală de joacă, 2 săli de mese, o bucătărie cu spațiile conexe, călcătorie, vestiar personal, baie-copii, depozit rufe curate, grupuri sanitare copii, cancelarie, cabinet medical, balcon precum și un ascensor prevăzut pentru transportul alimentelor.

Pentru Creșa nr.13, clădirea nou construită are un regim de înălțime Stehnic+P+1E, dar spațiul destinat pentru creșă este situat numai la parter, unde vor fi: 4 dormitoare, 2 spații de joacă multifuncționale, 2 grupuri sanitare pentru copii, depozite didactice, cabinet medical și izolator copii, vestiare și baie pentru personal, bucătărie, depozit alimente, cameră tehnică,

La etaj, clădirea este alcătuită din spații administrative: birouri, grupuri sanitare, vestiare, cabinet doctor, spațiu de odihnă, depozite pentru rufe, spălătorie, uscătorie/călcătorie, spațiu multifuncțional (ședințe, consiliere părinți).

Proiectul de reabilitare și extindere de la Creșa nr.14 presupune o clădire dintr-un singur tronson și are ca regim de înălțime P+1E. La parterul clădirii noi avem: spațiul multifuncțional, 2 dormitoare, baie, depozit didactic, camera tehnică pentru centrală, loc de luat masa, oficiu, bucătărie, spălătoare, spații de preparare  legume, carne, ouă, depozit de alimente, baie personal, vestiare pentru haine de stradă și haine curate, vestiar filtru copii, cabinet medical, izolator, cabină de pază.

La etaj avem: birou administrativ, baie, zona relaxare personal, sala multifuncțională (ședința,consilii), vestiare, birou director, secretariat, depozit lucruri curate, uscător, călcătorie, încăpere pentru dezinfectare și spălătorie, terasă.” , precizează Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Restaurantele se vor redeschide la 1 septembrie, cu respectarea anumitor condiții

Articolul Urmator

TÂRGOVIȘTE: Transport direct spre Dâmbovița Mall

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele