Noapte
Zi
8 September 2020
2 mins read

Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița:”Sunt recunoscător pentru faptul că am șansa de a trăi în locul unde zeci de voievozi au purtat lupte de nedescris pentru a-și apăra teritoriului”

„Aniversarea cetății Târgoviște a fost, este și va rămâne o zi specială indiferent de vremuri. Împotriva a tot ceea ce trăim de câteva luni, putem spune că sărbătoarea din acest an este cu atât mai deosebită cu cât o apreciem mai mult. Și spun acest lucru gândindu-mă că, în fond, rigorile și restricțiile impuse de autorități pentru siguranța și sănătatea noastră, a tuturor, ne-au făcut să prețuim mai mult lucrurile care ne înconjoară și care ne aduc bucurie.

În aceste momente suntem înconjurați de istorie și multă cultură. La doar câțiva pași de noi se află Curtea Domnească, cel mai de preț simbol al identității municipiului Târgoviște. Iar dacă istoria o cunoaștem cu toții, amintirile și trăirile care ne încearcă de fiecare dată când celebrăm vechea reședință domnească ne sunt mai puțin cunoscute.

Este pentru prima dată când am ales să vorbesc altfel. Nu prin evenimente care au marcat consolidarea orașului, ci prin emoțiile pe care le simt și acum și pe care le-am simțit în fiecare an în preajma zilei de 8 septembrie.

Și vreau să spun doar atât: Sunt recunoscător pentru faptul că am șansa de a trăi în locul unde zeci de voievozi au purtat lupte de nedescris pentru a-și apăra teritoriului. Sunt onorat pentru faptul că am avut prilejul de a duce la îndeplinire demersuri care contribuie la conservarea monumentelor de referință pentru valoarea culturală de neprețuit a cetății de scaun. Așa cum bine știți, deja a început reabilitarea Ansamblului Monumental Curtea Domnească, un proiect derulat de Consiliul Județean Dâmbovița, prin fonduri europene, în valoare de aproximativ 5 milioane de euro. Sunt fericit că văd în jurul meu oameni buni, târgovișteni și dâmbovițeni, bucurându-se de evenimentele organizate cu prilejul acestei zile. Au venit alături de familie sau prieteni și s-au simțit acasă.

Asta ne oferă Ziua Cetății Târgoviște – bucurie simplă, în lucruri mici, dar infinit de mari pentru noi ca și comunitate, istorie, cultură. Evenimentul este cu atât mai important cu cât celebrăm și Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică, așa cum o cunoaștem în popor, cea mai importantă sărbătoare religioasă a toamnei. Profit de acest prilej pentru a le ura toate cele bune tuturor sărbătoriților zilei. Să fiți sănătoși și să vă bucurați de tot ce e mai bun!

La mulți ani, Târgoviște! La mulți ani, târgovișteni!”, a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, prezent astăzi, 8 septembrie, la ședința festivă a Consiliului Local Municipal Târgoviște, eveniment organizat în cadrul „Zilelor Cetății 2020”, la Teatrul de Vară din Parcul Chindia.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Mesajul Înaltpreasfințitului Nifon cu prilejul Ședinței Festive a Consiliului Municipal Târgoviște

Articolul Urmator

Urări de “La mulți ani!” pentru toți târgoviștenii din partea lui Aurelian Cotinescu, președintele PNL Târgoviște

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele