Noapte
Zi
30 September 2020
3 mins read

Cursurile și seminariile de la Universitatea Valahia se vor desfășura online

Având în vedere faptul că riscul infectării cu COVID-19 a crescut, Universitatea „Valahia din Târgoviște a luat o serie de măsuri privind desfășurarea activităților didactice, activităților administrative și măsuri privind cazarea studenților, astfel încât sănătatea întregii comunități academice târgoviștene să nu fie pusă în pericol.

Activitățile didactice din primul semestru al anului universitar 2020-2021 (curs/ seminar/ laborator, pentru care nu este absolut necesară și obligatorie întâlnirea „față în față” a studenților și cadrelor didactice) se vor desfășura în regim online, pe platforma Moodle și pe aplicații de tip video-conferință (Microsoft Teams, CiscoWebex, Zoom etc).

Activitățile practice/ laboratoarele, unde dezvoltarea abilităților și însușirea unor practici/ metode este absolut indispensabilă și obligatorie, iar întâlnirea dintre cadrele didactice și studenți este necesară, se vor desfășura „față în față”, astfel:

– în primele 7 săptămâni ale semestrului I, al anului universitar 2020-2021 , se vor desfășura în sistem modular laboratoarele din cadrul Facultății de Știinte și Arte și cele din cadrul Facultății de Inginerie Electrică, Electronică și Tehnologia Informației, iar în următoarele 7 săptămâni, laboratoarele din cadrul Facultății de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor și cele din cadrul Facultății de Ingineria Materialelor și Mecanică;

– la programele de studii de licență „Educație fizică și sportivă” și „Kinetoterapie și motricitate specială”, o parte din activitățile practice se vor desfășura modular, unele organizate în aer liber, altele în interior organizate în subgrupe de 10 studenți, cu respectarea măsurilor de protecție și distanțare;

– la Facultatea de Teologie Ortodoxă și Științele Educației, departamentul Teologie, în ultimele 7 săptămâni ale semestrului I, se vor desfășura în sistem modular Practica liturgică și Ansamblul coral.

Studenții/ cursanții și personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic vor purta mască

atât în timpul activităților didactice pentru realizarea cărora se impune prezența fizică a acestora în spațiile de învățământ, cât și în timpul pauzelor. Materialele didactice vor fi dezinfectate după fiecare utilizare.

Studenții aflați în primul an de studiu vor fi coordonați astfel încât să poată fi înregistrați pe platforma Moodle. De asemenea, îndrumătorii de an vor organiza cu aceștia întâlniri „față în față” și/ sau online, pentru a le prezenta aspectele organizatorice privind desfășurarea activităților didactice pe perioada pandemiei SARS-CoV 2.

Cazarea în căminele studențești se va face cu respectarea măsurilor de protecție impuse în contextul epidemiologic actual, cu prioritate pentru următoarele categorii de studenți: studenți orfani de ambii părinți și studenții din centrele de plasament; studenți cu dizabilități; studenți care au programate activități didactice ,,față în față”; studenți străini; studenți căsătoriți, doctoranzi, studenți aflați în situații speciale etc.

Senatul universitar a aprobat, prin Hotărârea nr. 15E/25.09.2020, un Ghid privind măsurile organizatorice și de funcționare a Universității Valahia din Târgoviște, în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, ce poate fi consultat accesând pagina https://www.valahia.ro/images/documente/senat/2020/hs_15_25.09.2020.pdf .

“Din păcate, situația epidemiologică nu ne permite o prezență fizică numeroasă și, prin urmare, ceremonia de deschidere a anului universitar nu va avea loc așa cum ne-am obișnuit an de an, conducerea universității punând pe primul plan siguranța și sănătatea comunității academice. La sugestiile Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița, festivitățile de deschidere vor avea loc în cadrul fiecărei facultăți, cu un număr restrâns de persoane și cu respectarea normelor legale impuse și recomandate în această perioadă.”- transmit reprezentanții Universității Valahia din Târgoviște.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

APIA Dâmbovița a primit 19 cereri pentru ajutor de stat în sectorul zootehnic

Articolul Urmator

A nins la Vârful Omu

Ultimele Articole

Zile de foc în județul Dâmbovița! COD ROȘU DE CANICULĂ!

*ATENȚIE*  𝟏𝟑.𝟎𝟕.-𝟏𝟒.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟒 COD ROȘU DE CANIVULĂ În intervalul menționat temperaturile maxime se vor situa între 37 și 41 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele