Noapte
Zi
11 September 2020
1 min read

DĂRMĂNEȘTI: Caz izolat de pestă porcină! Primarul dă asigurări că situația se află sub control!

În urmă cu puțin timp, edilul comunei Dărmănești, Valentin Mihalache, prin intermediul unei postări pe facebook, transmite un mesaj cetățenilor prin care îi asigură că lucrurile se află sub control la nivelul comunei în ceea ce privește situația depistării unor porcine cu virusul pestei porcine africane.
“IMPORTANT!

Stimați cetățeni,

Având în vedere că într-o gospodărie din satul Marginenii de Sus a fost confirmat un focar de pestă porcină ,potrivit dispozițiilor reprezentanților Direcției Sanitar Veterinare ,se impune intervenția și sacrificarea animalelor infectate.

Astfel,s-a luat măsura eutanasierii porcinelor din gospodăria afectată.

ESTE UN CAZ IZOLAT, motiv pentru care vă rog să nu intrați în panică, să aveți încredere în autoritățile competente în vederea prevenirii și combaterii acestui virus.

Vă asigur că vom urmări îndeaproape această situație și vom încerca să facem tot ceea ce ne stă în putință ca focarul să nu  se extindă la nivelul comunei.

REPET,ESTE UN CAZ IZOLAT!

NU INTRAȚI ÎN PANICĂ, TOTUL ESTE SUB CONTROL.”., -spune Valentin Mihalache.

a8d425aa-f5d2-46db-a652-35efd309d85e

„Este un caz izolat. Toate acțiunile sunt efectuate sub  directa coordonare a Direcției Sanitar Veterinare Dâmbovița, instituția fiind cea care a solicitat utilajele din dotarea primăriei pentru a căra animalele eutanasiate.  La finalul acestei proceduri, utilajele vor fi dezinfectate tot de către DSV respectând toate normele și măsurile prevăzute în acesfel de cazuri,„-, ne-a declarant edilul contactat telefonic.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Amenzi de peste 72.000 lei, aplicate de polițiștii dâmbovițeni în cursul zilei de ieri

Articolul Urmator

Primarul din Dărmănești acuzat că nu respectă normele sanitar-veterinare în cazul unor porcine infectate cu pestă

Ultimele Articole

8000 de dâmbovițeni prezenți la Noaptea Muzeelor

În acest an, Noaptea Muzeelor a fost una atipică. Foarte mulți muzeografi și angajați ai unităților au ieșit la proteste din cauza inechităților și salariilor mici, refuzând participarea la eveniment. Deși în
Mergisus