Noapte
Zi
8 September 2020
1 min read

Mesajul Înaltpreasfințitului Nifon cu prilejul Ședinței Festive a Consiliului Municipal Târgoviște

„Ziua Municipiului Târgoviște reprezintă pentru noi toți, locuitorii acestui binecuvântat oraș, un prilej de mare sărbătoare, de bucurie, de rememorare a impresionantului patrimoniu spiritual și cultural al istoricei Cetăți de Scaun muntene, pentru a găsi mereu noi și puternice imbolduri de a construi viitorul, cu responsabilitate, cu demnitate și cu hotărâre.
Alegerea sărbătorii Nașterii Maicii Domnului ca Zi a Municipiului Târgoviște vorbește despre credința înaintașilor noștri, despre efervescența spirituală a contemporanilor și despre necesitatea de a transmite, cu fidelitate și cu statornicie, credința strămoșească, urmașilor noștri.
De orașul nostru sunt legate numele unor numeroase personalități, evenimente sau instituții celebre, precum: Sf. Voievod Neagoe Basarab, Vlad Țepeș, Mihai Viteazul, Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, Ieromonahul Macarie, Diaconul Coresi, Schola graeca et latina, ori Școala prozatorilor târgovișteni etc. Împreună, dau gloria acestei urbe și ne obligă să-i egalăm și să-i depășim, să contribuim la mai binele neamului nostru și al țării.
Pe fiecare dintre dumneavoastră, Domnule Primar și doamnelor și domnilor Consilieri Municipali, poporul și Bunul Dumnezeu v-au hărăzit cu responsabilitatea de a administra cu mare conștiinciozitate și deplină dăruire treburile administrative, economice și sociale ale fostei capitale a Țării Românești.
Este o mare onoare, demnitate și responsabilitate, fiindcă de fiecare dată când aveți de luat câte o hotărâre importantă trebuie să vă gândiți la cei mari care au fost, la noi toți cei care suntem și la cei ce ne vor urma și astfel, să decideți, cu credință și cu iubire!
Vă felicit pe toți cei care ați avut bune intenții și frumoase inițiative în favoarea târgoviștenilor și vă îndemn pe toți cei care veți continua și în următorul mandat, să depășiți răul, ura și dezbinarea spre binele nostru al tuturor și spre slava lui Dumnezeu.
La mulți ani, Târgoviște! La mulți ani, târgovișteni!, +NIFON, Arhiepiscop şi Mitropolit al Târgoviștei.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

-La Mulți Ani tuturor celor pentru care Târgoviște înseamnă acasă-

Articolul Urmator

Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița:”Sunt recunoscător pentru faptul că am șansa de a trăi în locul unde zeci de voievozi au purtat lupte de nedescris pentru a-și apăra teritoriului”

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele