Noapte
Zi
14 September 2020
2 mins read

POIANA: 20 de copii din familii vulnerabile vor beneficia de serviciile Centrului de Zi

În această după-amiază, la Poienița, comuna Poiana, a fost inaugurat Centrul de Îngrijire pentru copiii aflați în situații de risc. Proiectul a a fost finanțat de Ministerul Muncii cu suma de 350.000 lei pentru construcția clădirii și dotările aferente, iar din bugetul local al primăriei au fost alocați 150.000 lei pentru ceea ce înseamnă amenajarea terenului și utilități. Centrul are capacitatea de a găzdui 20 de copii care provin din familii defavorizate, alegerea acestora făcându-se în urma unei anchete sociale pe care specialiștii din cadrul administrației locale o vor face. Aici, micuții vor avea posibilitatea de a sevi masa, de a-și face temele, de a participa la numeroase activități extrașcolare sau de a fi consiliați, în intervalul orar 12:00-16:00, sub supravegherea unei învățătoare.

„După ce își vor termina cursurile la școla din centru, cei mici vor fi aduși la centru cu microbuzul școlar.
Centrul de zi oferă copiilor care provin din familii numeroase, monoparentale, dezorganizate, servicii sociale care constau în îngrijire pe timpul zilei, acordarea unei mese pe zi, activităţi de tip after school, educaţie, recreere, socializare, activităţi privind dezvoltarea deprinderilor de viaţă şi orientare şcolară.„, a precizat primarul Marian Șerban.

La eveniment au participat și președintele PSD Dâmbovița, deputatul Corneliu Ștefan, senatorul PSD Titus Corlățean, președintele Consiliului Județean Dâmbovița Alexandru Oprea, deputatul Gilia Cludia, iar din partea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița Cristian Stroe, Inspector General Adjunct.

„Când vrei, se poate! Acest lucru s-a văzut cel mai bine astăzi în comuna Poiana, acolo unde am participat la inaugurarea Centrului de îngrijire de zi pentru copiii aflaţi în situaţii de risc. Primarul Șerban Marian, alături de echipa sa de consilieri locali social-democrați, nu i-a uitat pe cei mici care, din diferite motive, nu au pot avea parte acasă de îngrijirea necesară vârstei lor. Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Poiana reprezintă un act de normalitate și consider că astfel de inițiative trebuie să se regăsească în toate localitățile dâmbovițene unde este nevoie de astfel de centre. Felicitări echipei de la primăria Poiana condusă de primarul Șerban Marian. Se demonstrează, încă o dată, că nevoile oamenilor primează acolo unde sunt primari ai PSD Dâmbovița. În calitate de viitor președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, voi susține astfel de inițiative menite să aducă un plus în viața dâmbovițenilor.„- a precizat deputatul Corneliu Ștefan.

„Este un moment impotant astăzi pentru comunitatea din comuna Poiana. Este, încă o dată, o reliefare a faptului că primarul și Consiliul Local, prin toate proiectele pe care le-au gestionat la nivelul localității, au avut în centrul preocupării omul și nevoile omului. Acest proiect denotă preocuparea pe care administrația a avut-o pentru copii de aici. „- a adăugat Alexandru Oprea.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Elevii și cadrele didactice trebuie să dea dovadă de maximă atenție în acest an școlar

Articolul Urmator

La Niculești cursurile școlare se vor face în sistem online, după scenariul roșu

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele