Noapte
Zi
10 September 2020
3 mins read

RĂZVAD: Unitățile de învățământ sunt pregătite pentru începerea noului an școlar sub scenariul galben

Luni, elevii din România încep un nou an școlar în condiții speciale impuse de pandemia de Covid 19.
În funcție de numărul de îmbolnăviri din localitatea respectivă, unitățile de învățământ își vor desfășura activitatea după cele trei scenarii: verde, galben sau roșu, elaborate de Ministerul Educației.
La nivelul întregii țări există numeroase probleme vizavi de acest subiect, însă nu și în comuna dâmbovițeană Răzvad. Aici, autoritățile locale au luat toate măsurile pentru ca elevii să se întoarcă pe băncile școlii în cele mai bune, dar mai ales sigure, condiții. În acest moment, activitatea școlară va începe respectând normele impuse de scenariul galben, primăria și conducerea școlilor asigurând tot ceea ce este necesar pentru ca procesul educațional să se poată desfășura în siguranță. Mai mult decât atât, încă din luna iunie, elevii au primit tablete cu internet nelimitat inclus, iar zilele trecute profesorii au intrat în posesia laptopurilor.
„Ca în fiecare an, școlile din Răzvad sunt pregătite, sunt puse la punct. Am venit astăzi să ne asigurăm că luni copii pot veni la școală fără nici cea mai mică problemă.
Vreau să vă spun că la momentul de față școlile din Răzvad se situează în cadrul scenariului galben. Asta înseamnă că ciclul primar, clasele 0-4 cât și clasa a VIII-a, vor veni în regim normal, iar celelalte clase, a V-a, a VI-a și a VII-a, vor fi în regim hibrid. Asta se întâmplă pentru că în prezent avem confirmate în comună 11 cazuri de Covid. Sper ca numărul infectărior să scadă, iar copii să-și poată relua tot programul normal.
Este o situație nouă, o situație cu care nu ne-am mai confruntat până acum, nici noi, ca și autorități, nici școala, cadrele didactice sau elevii. Vreau să-i rog pe părinți, mai mult ca niciodată, să încerce să ne fie alături în acestă perioadă. Vreau să-i rog pe părinți să ne dea o mână de ajutor pentru a putea să-i protejăm cât mai mult pe elevi.
Avem, în toate școlile, suntem pregătiți cu dezinfectanți, cu măști, cu trasee special amenajate astfel încât să se evite aglomerațiile în incinta școlii. Am făcut toate demersurile necesare pentru a asigura un climat de siguranță.
Pe lângă toate acestea, elevii vor fi așteptați cu rechizite, așa cum s-a întâmplat la fiecare început de an școlar. Am reușit să finalizăm și proiectul școlii de la Valea Voievozilor, iar de luni elevii vor începe și aici cursurile.
Dacă se consideră că este mai bine să folosim sistemul de învățământ online, toți copii sunt dotați cu tablete cu internet nelimitat , iar profesorii cu laptopuri. Este un lucru extrem de important, noi am pus educația pe primul loc și o vom pune întotdeauna. Vreau să le mulțumesc cadrelor didactice pentru că au răspuns și au venit cu un aport de efort deosebit astfel încât să putem pregăti toate aceste condiții speciale,să primim elevii luni în siguranță., precizează primarul Emanuel Spătaru.

WhatsApp Image 2020-09-10 at 12.29.23

„În acest an este o situație nouă, copii nu vor mai avea parte de deschiderea anului școlar.
La Răzvad suntem pe scenariul galben, însă lucrurile se pot schimba pe parcurs. Direcția de Sănătate Publică ne-a asigurat că ne va ține la curent săptămânal cu numărul îmbolnăvirilor și situația infectărilor, și, în funcție de acest aspect, se va schimba sau nu și scenariul nostru. Suntem pregătiți pentru orice scenariu.
Atât eu cât și colegii mei am luat toate măsurile pentru ca elevii să beneficieze de un învățământ de calitate indiferent de condițiile în care ne vom desfășura activitatea. Mulți dintre colegii mei, atât pe perioada verii cât și acum, fac cursuri despre învătământul și modul de predare în sistem online. Logistica ne permite, avem tablete pentru toți elevii, avem laptopuri pentru toți profesorii. Avem o colaborare foarte bună cu primăria, avem sprijin constant din partea autorității locale.„ a adăugat director, Mariana Urucu.

WhatsApp Image 2020-09-10 at 12.29.35

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Donație de măști sanitare pentru elevii dâmbovițeni din partea Asociației Communio

Articolul Urmator

PSD Dâmbovița donează 10.000 de măști Inspectoratului Școlar Județean

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele