Noapte
Zi
26 September 2020
1 min read

Statul va prelua, printr-o societate comercială, activele COS Târgoviște

“Soarta COS Târgoviște continuă să preocupe autoritățile guvernamentale la cel mai înalt nivel. La intervenția directă a primului –ministru Ludovic Orban, au avut loc discuții între reprezentanții Administratorului Judiciar MAESTRO SPRL și  reprezentanți ai Ministerului Justiției, Ministerului de Finanțe, Ministerului Muncii și ai Consiliului Concurenței, optându-se pentru una dintre cele trei variante propuse pentru modificarea Planului de Restructurare a COS Târgoviște, respectiv “Divizarea parțială către compania existentă deținută de Ministerul Economiei.” Soluția aleasă este fezabilă și a fost convenită de toate părțile pentru că planul inițial de reorganizare nu mai poate fi îndeplinit și, cel mai important aspect, există intenția Ministerului Economiei de a prelua COS Târgoviște.

Ca etapă imediat următoare, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri  înființează o nouă societate comercială, care va îngloba părți din patrimoniu rezultate din divizarea COS Târgoviște. Întrucât noua companie va avea capital social majoritar de stat, se va putea proceda la conversia datoriilor fiscale.

Potrivit acordului agreeat de Administratorul Judiciar, la COS Târgoviște  vor rămâne active care nu concură la activitatea de producție. Compania nouă, după divizarea realizată prin planul nou de reorganizare a COST, va proceda la conversia creanțelor bugetare în acțiuni. Preocuparea imediată a Guvernului Orban este în aceste condiții identificarea resurselor în vederea plății salariilor angajaților actuali ai combinatului.- Comunicat de presă PNL Târgoviște.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

VIDEO – PNL Dâmbovița și Ludovic Orban, campanie electorală ilegală în județ

Articolul Urmator

TÂRGOVIȘTE: Mâine, 27septembrie, transportul în comun va funcționa la capacitate normală, exact ca în timpul săptămânii

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele