Noapte
Zi
21 September 2020
2 mins read

TÂRGOVIȘTE: Primăria asigură materialele sanitare pentru alegerile locale, deși Guvernul este obligat să le asigure, iar Prefectura să le distribuie

Legea 135/2020 privind stabilirea alegerilor locale pentru autoritățile publice locale pentru anul 2020 cuprinde, la capitolul 6, și măsuri pentru buna desfășurare a procesului electoral.  La art. 6 (2) se precizează: Materialele de protecție sanitară prevăzute la alin. (1), precum și igiena și dezinfecția localurilor de vot se asigură de Ministerul Sănătății, iar transportul și distribuirea acestora se asigură prin grija Ministerului Afacerilor Interne și a instituțiilor prefectului, cu sprijinul primarilor.

Deși este stipulat de lege, până în acest moment, la nivelul primăriei municipiului Târgoviște, nu a ajuns niciun astfel de material igienico-sanitar. Pe acest subiect, viceprimarul Monica Ilie face mai multe precizări, sancționând aspru dezinteresul afișat de actualii guvernanți.

“Asta înseamnă că noi trebuie să primim aceste materiale și să le distribuim în secțiile de vot. După experiența pe care am avut-o și din informațiile pe care le avem până la acest moment, nu știe nimeni dacă vom primi dezinfectant pentru sălile de vot, pentru mâini, pentru tot ceea ce înseamnă dezinfectarea locurilor respective. Nu știe nimeni dacă vom primi acele măști pe care trebuie să le oferim alegătorilor care se întâmplă să vină fără mască. Înțeleg că s-a făcut o achiziție de măști, nu suficiente, pentru membrii birourilor. Cam atât. În rest, este tăcere.”.precizează aceasta.

Pentru că “are experiența incapacității Guvernului”, primaria Târgoviște și-a achizitiinat din buget propriu tot ceea ce este necesat pentru ca secțiile de votare să-și desfășoare activitatea în cele mai bune condiții, iar alegătorii să fie în siguranță.

Le transmit tuturor târgoviștenilor să vină la vot, pentru că Primăria Târgoviște, având experiența incapacității Guvernului PNL de a rezolva anumite lucruri, și-a luat din timp toate măsurile și putem asigura tot ceea ce este necesar în secțiile de vot pentru siguranța membrilor birourilor și a alegătorilor. Avem și dezinfectant, avem și măști pentru situații de urgență și nu vom sta să punem în pericol sănătatea sau siguranța alegătorilor doar pentru că Guvernul PNL și reprezentanții PNL sunt incapabili să organizeze…orice. Nu am văzut un lucru pe care să-l înceapă și să-l ducă la bun sfârșit.Nu am văzut un lucru pe care să-l înceapă şi pe care să-l ducă la bun sfârşit. Sunt în campanie electorală, am văzut că lipesc afişe… de la ministru până la secretarii de stat din educaţie care şi-au luat concediu. Au considerat că au rezolvat toate problemele din sistem. Au uitat probabil că sunt şi administratorii acestei ţări şi inclusiv administratorii fiecărei unităţi administrativ teritoriale în parte”, a mai adăugat Monica Ilie

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

GĂEȘTI: Pasajul peste calea ferata va intra în reabilitare!
VEZI AICI pe ce rute va fi redirecționat raficul rutier! 

Articolul Urmator

Peste 300 locuri de muncă disponibile prin AJOFM Dâmbovița

Ultimele Articole

Șofer pe autobuz școlar, prins băut la volan

În această dimineață, 27 mai, în jurul orei 07:35, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Găești au oprit pentru control, pe drumul național 61, în Gaesti, un autovehicul destinat transportului școlar. Conducătorul auto,
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele