Noapte
Zi
8 September 2020
1 min read

Unitățile de învățământ din Dărmănești au fost incluse în programul pilot „O masă caldă în școli„

Programul pilot ”Masă caldă în școli”, va fi implementat și la Dărmănești. Astfel, începând cu data de 14 septembrie, prima zi de școală, toți elevii de pe raza comunei Dărmănești vor beneficia de o masă caldă, un sandviș și un fruct. Programul lansat de către Ministerul Educației în anul 2016, are ca principal obiectiv prevenirea abandonului școlar, scăderea absenteismului, dar și educarea copiilor și părinților în ceea ce înseamnă educația pentru o alimentație sănătoasă.

„Întotdeauna domeniul educației a reprezentat pentru mine, pentru noi ca administrație publică locală, un domeniu primordial. Am încercat, prin investițiile pe care le-am făcut în infrastructura de învățământ de la nivelul comunei Dărmănești, să venim în întâmpinarea elevilor, dar și a profesorilor, să fim receptivi la nevoile lor, și să le oferim condiții cât mai bune pentru a-și desfășura activitatea. Totodată, cei care au avut rezultate bune la învățătură au fost premiați și de fiecare dată, fie din resurse proprii fie cu ajutorul sponsorilor, am încercat să ne implicăm cât mai mult. Consider că acest program pilot este unul binevenit pentru noi, dar mai ales pentru școlarii și preșcolari care sunt principalii beneficiari.

Începând cu 14 septembrie elevii școlilor din Dărmănești vor beneficia de o masă caldă, un sandviș și un fruct în fiecare zi. Sunt 419 elevi de la ciclul preșcolar, primar și gimnazial, de la unitățile din Dărmănești și Mărginenii de -Sus. Valoarea fiecărui pachet va fi în jur  10,11 lei/zi/copil și este susținut din fonduri de la bugetul de stat.

Livrarea tuturor produselor va fi zilnică și va fi efectuată de o firmă de catering care deține toate avizele și autorizațiile necesare în acest sens.

Ne dorim ca acest program să continue și anul viitor. Considerăm că este un program foarte bun, în primul rând pentru că elevii beneficiază de o masă caldă, iar în al doilea rând reprezintă un instrument important în lupta împotriva abandonului școlar, cel puțin una dintre mesele principale din zi fiind astfel acoperită., precizează primarul comunei Dărmănești, Valentin Mihalache.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Urări de “La mulți ani!” pentru toți târgoviștenii din partea lui Aurelian Cotinescu, președintele PNL Târgoviște

Articolul Urmator

Grija lor pentru sănătatea copiilor noștri este inexistentă! Mint pentru voturi și pun interesele politice mai presus de sănătatea copiilor!

Ultimele Articole

Șofer pe autobuz școlar, prins băut la volan

În această dimineață, 27 mai, în jurul orei 07:35, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Găești au oprit pentru control, pe drumul național 61, în Gaesti, un autovehicul destinat transportului școlar. Conducătorul auto,
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele