Breaking News

CJD a depus documentația pentru proiectul Inelului doi de Centură al municipiului Târgoviște

Apr 20, 2021

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a fost astăzi prezent la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru a depune documentația pentru proiectul Inelului doi de Centură al municipiului Târgoviște. Pe data de 16 aprilie a.c. a fost lansat studiul de prezabilitate al acestei investiții.

Inelul 2 de centură (varianta ocolitoare) va diminua semnificativ atât traficul în comunele Aninoasa, Șotânga, municipiul Târgoviște, Dragomirești și Ulmi, dar va prelua și din transportul greu care tranzitează comuna Doicești. Lungimea totală a traseului este de 15,28 km. Se vor realiza 4 benzi, câte două pe sens, iar fiecare bandă va avea 3,5 m. Zona dintre cele două sensuri va fi delimitată cu parapete de tip semigreu de 3m lățime. Ca și suprafață a drumului, inclusiv bretele, aceasta este de 392.840 mp. Drumul de centură va avea 2.400 metri de poduri și pasaje care, însumate, au suprafața de 60.000 mp. Inelul de centură va fi prevăzut cu 5 intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere, o turbogirație la intersecția cu DN71, 9 pasaje rutiere și 3 poduri peste cursurile de apă pe care le întâlnește.

Tot astăzi, reprezentanții CJD au avut discuții și cu reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene pe tema celui mai mare proiect care vizează introducerea sistemului de apă și apă uzată din județ.

IMG-20210420-WA0026

“Zi plină, cu întâlniri deosebit de importante pentru județul Dâmbovița. Prima parte a zilei, întâlnire la Ministerul Investițiilor și  Proiectelor Europene cu subiectul „Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă și apă uzată”, care vizează o investiție de peste 320 de milioane de euro în 52 de localități dâmbovițene. Alături de directorul Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița, Dumitru Adrian, ne-am asigurat de bunul mers al proiectului.

A doua parte a zilei, întâlnire cu reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Alături de administratorul public al judetului Dâmbovița, Cristian Avanu, directorul Direcție Tehnice, Vasile Dinu, și consilierul județean Ionuț Săvoiu, am depus documentația Inelului 2 de Centură al municipiului Târgoviște, urmând ca, săptămâna viitoare, să transmitem și proiectul pentru centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni.

O veste la fel de bună este și faptul că nu am abandonat DN71: luna viitoare, pe 7 mai, se scot la licitație lucrările pe tronsonul Târgoviște-Sinaia.”, transmite Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița

Administrație, Stirea Zilei

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , ,