Breaking News

Bugetul primăriei comunei Lungulețu a fost adoptat în mod ilegal?!

Mai 10, 2021

Acest lucru îl susține, Ionuț Lăscaie, consilier județean și președinte al organizației teritoriale Lungulețu a PSD Dâmbovița. Lăscaie susține faptul că bugetul primăriei Lungulețu a fost votat și de către un consilier local PNL care nu a depus jurământul de investire în funcție. Astfel, acesta nu avea niciun drept de vot pentru că nu deținea nicio calitate. Lăscaie a mai precizat și faptul că bugetul a fost votat în cadrul unei ședințe extraordinare. De asemenea, Lăscaie mai face precizări și despre alte nereguli care s-ar îmtâmpla în cadrul primăriei Lungulețu.
„Vreau să vă spun că bugetul localității Lungulețu a fost aprobat în mod ilegal, o să contestăm acest lucru săptămâna aceasta, și am să vă spun și de ce bugetul nu a făcut obiectul unei proceduri legale. Comisiile de specialitate nu au fost ținute, de asemenea bugetul s-a aprobat în ședință extraordinară și nu am înțeles care a fost forța majoră pentru acest lucru… Ceea ce este mai grav este faptul că un consilier local PNL a votat bugetul comunei Lungulețu deși nu avea dreptul să facă acest lucru pentru că nu era consilier local întrucât nu a îndeplinit procedura legală de validare, având termenul legal de 15 zile… Mai mult decât atât, nu a ținut cont de acest lucru nici secretarul localității Lungulețu. Ba mai mult, pentru următoarea ședință de Consiliu, domnul consilier Ghinea Ionel depune un nou proiect de hotărâre, asta ca să vedem cum se face administrație în comuna Lungulețu. Mai mult decât atât, un referent, care nu deține o funcție publică și care nu este funcționar public, ci deține o funcție contractuală, semnează ca și contabil șef sau mai bine zis în locul contabilului șef documente sau, mai bine zis, bugetul comunei Lungulețu. Ceea ce se întâmplă în administrația locală de la Lungulețu am crezut că este o glumă, dar cred că Primăria din filmul serial „Las Fierbinți” este cu zece clase peste Primăria Lungulețu. Nu este posibil să votezi un buget fără să ai transparență decizională. Nimeni nu este fără greșeală, dar în momentul când nu cunoști administrație publică este mai bine să pleci, este mai bine să-i lași pe cei care cunosc administrație publică și care au experiență în acest domeniu.„
Ionuț Lăscaie face apel la Prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa, pentru a-și îndrepta atenția către primăria comunei Lungulețu și pentru a rezolva aspectele semnalate.
„ Îi solicit domului prefect să se aplece puțin către Primăria Lungulețu și să rezolve aceste lucruri de natură administrativă, în primul rând, și în al doilea rând, de natură penală. Legea spune că dacă în 15 zile nu depui jurământul nu ești consilier local. Numai după ce depui jurământul poți vota, ori el a votat bugetul fără a fi consilier local, a votat bugetul înainte să depună jurământul. Eu mă întreb de ce secretarul Primăriei Lungulețu nu a luat act de acest lucru… Aceste nu este la început în profesie, vine de la Primăria Crevedia, a fost secretarul comunei Crevedia și a venit prin transfer la Lungulețu, deci nu i se poate ierta așa ceva…”, a adăugat Lăscaie.

WhatsApp Image 2021-05-10 at 14.54.32
În sprijinul lui Ionuț Lăscaie vine și deputatul PSD, Radu Popa, care va înainta o interpelare către Ministrerul de Interne pentru a lua măsuri și pentru a-l chema la raport pe prefect, iar în cazul în care consilierul PNL a votat bugetul comunei Lungulețu fără să fi depus jurământul de investiture în funcție, parlamentarul va depune plângere penală.
„Voi depune o interpelare ministrului de Interne pentru că Bronx-ul acesta de la Lungulețu trebuie să intre în cadrul legal. Voi cere ministrului de Interne să îl cheme pe prefect la ordin și voi sesiza oficial Prefectura Dâmbovița pentru a mă înștiința dacă secretarul comunei Lungulețu l-a informat în scris pe prefect că unul dintre consilieri a votat fără să aibă jurământul depus. Dacă se va întâmpla ca respectivul consilier să fi votat în Consiliul Local fără să aibă jurământul depus vă anunț de pe acum că voi depune plângere penală împotriva secretarului comunei Lungulețu pentru neglijență în serviciu cu consecințe deosebit de grave, pentru că trebuie să înțeleagă și băieții ăștia de la PNL, de la USR, coaliția asta de Centru Noapte, că PSD este cel mai mare partid și nu te poți juca cu PSD-ul. Domnul prefect trebuie să iasă din atitudinea asta boemă de luni până vineri și să se apuce de treabă. Subprefecta de la USR, care era cu dreptatea în gură în campania electorală, trebuie să aplice legea acum, să facă dreptate și să facă dreptate și la Lungulețu. Că dreptatea este și pentru PNL și pentru USR, nu doar pentru PSD. Legea este pentru toți. Nu vom tolera astfel de comportamente pentru că PNL lu USR nu sunt mai presus de lege. Bătaia asta de joc la adresa legii trebuie să se oprească”, a precizat Radu Popa.

WhatsApp Image 2021-05-10 at 14.55.26

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: