Breaking News

Eroii neamului românesc, comemorați astăzi, la Târgoviște 

Iun 10, 2021

Astăzi, 10 iunie a.c., creștinii ortodocși sărbătoresc Înălțarea Domnului, zi dedicată totodată și cinstirii eroilor neamului românesc, a tuturor celor care s-au jertfit pentru apărarea și libertatea patriei, Ziua Eroilor.

În toate lăcașurile de cult, biserici și catedrale, din toată țara au avut loc slujbe de pomenire și depuneri de coroane la monumentele ridicate  în memoria lor.

Oficialitățile din județul Dâmbovița, reprezentanți ai autorităților județene și municipale, șefi de deconcentrate, conducători ai instituțiilor statului, lideri ai partidelor politice sau veterani de război, cu toții  s-au adunat astăzi la Târgoviște, în fața monumentului din Piața Tricolorului (Platoul Prefecturii) pentru a-i comemora pe eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, pentru libertatea şi demnitatea poporului român.

Evenimentele au debutat cu slujba Sfântei Liturghii săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon.

A urmat deplasarea către Monumentul Eroilor, în procesiune, de la Catedrală spre Piața Tricolorului unde, de asemenea, a avut loc pomenirea eroilor, discursurile oficiale, depunerea de coroane și defilarea militarilor din Garnizoana Târgoviște, împreună cu jandarmi și pompieri din cadrul Ministerului Administrației și Internelor.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: