Breaking News

Dep. PSD Dâmbovița, Carmen Holban, despre Instituția Prefectului: “Oamenii de acolo sunt rupți de realitățile acestui județ. Pălăria este prea mare pentru reprezentanții Guvernului Cîțu”

Aug 04, 2021

Încă o voce condamnă lipsa de implicare a Prefecturii Dâmbovița în ceea ce privește pagubele pe care ploile căzute la sfârșitul lunii trecute în zona de munte a județului Dâmbovița. Reamintim faptul că portiuni importante din DJ714 au fost rupte, circulația fiind închisă pe acest trinson, accesul către stațiunea Padina-Peștera fiind posibilă pe partea dreaptă a lacului Bolboci.

“La două săptămâni de când viiturile au distrus drumul care asigură accesul în platoul montan Peștera-Padina, Prefectura Dâmbovița s-a dus să constate ceea ce Consiliul Județean Dâmbovița a spus imediat după nefericitul eveniment. Proiectanții aduși în munte de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, au emis puncte de vedere și au oferit mai multe soluții tehnice pentru a reconstrui drumul și pentru a repara podurile, însă Prefectura are nevoie de mult prea mult timp să reacționeze.

Lentoarea cu care se mișcă reprezentanții guvernului în teritoriu nu este o noutate, aceștia fiind o extensie fidelă a Guvernului Cîțu care nu a alocat niciun ban județului pentru remedierea efectelor calamităților produse în ultima lună în Dâmbovița.

Ce nu au înțeles reprezentanții Prefecturii Dâmbovița este că orice zi pierdută înseamnă întârzierea demarării lucrărilor de refacere a DJ714, iar de acesta depinde întreaga activitate turistică din zona Peștera-Padina.

Prefectura Dâmbovița este depășită de situație și, din păcate, oamenii de acolo dovedesc faptul că sunt rupți de realitățile acestui județ. Pălăria este prea mare pentru reprezentanții Guvernului Cîțu, nu neapărat din cauza efectelor calamităților, ci din cauza lipsei de implicare a acestora.”, este reacția deputatului PSD de Dâmbovița, Carmen Holban, după ce, în cursul zilei de ieri,  Prefectura a remis un comunicat de presă în care informează asupra faptului că reprezentanți ai instituției împreună cu reprezentanți ai altor structuri județene s-au deplasat în zona montană, în zonele în care ploile și aluviunilor au produs pagube importante la infrastructura rutieră. “Mobilizarea” acestora vine la aproximativ două săptămâni de la producerea evenimentelor meteo, timp în care, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, în speță a președintelui Corneliu Ștefan, a tot lansat apeluri publice pentru ca Guvernul să aloce finanțare pentru remedierea porțiunilor de drum avariate.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: