Breaking News

Tone de gunoie, aduse de ape din amonte, au ajuns în Barajul Pucioasa

Aug 04, 2021

Un focar de infecție a ajuns Barajul Pucioasa după ce tone de gunoie au ajuns în apă, totul din cauza ploilor căzute în ultima vreme în zona de munte a județului Dâmbovița. În urma fenomenelor meteo s-au format viituri ce au adunat toate resturile menajere și nu numai.

“Au fost constatate depozite necontrolate de material lemnos, peturi și resturi menajere în următoarele zone: pe luciul de apă al Lacului de Acumulare Pucioasa, deșeuri antrenate de viiturile ce au tranzitat localitățile situate în amonte de acumulare, din cauza neefectuării salubrizării și igienizării cursurilor de apă de pe raza unităților administrativ-teritoriale respective, aceste deșeuri fiind depozitate necontrolat pe malurile cursurilor de apă. La data efectuării verificărilor în teren, personalul de exploatare a Lacului de Acumulare Pucioasa realiza lucrări de igienizare a luciului de apă în zona echipamentelor hidromecanice; la confluența pârâului Țâța cu râul Ialomița, pe raza comunei Buciumeni; în zona podului de pe drumul național DN 71, amonte și aval, în localitatea Glod, comuna Moroeni.

Ca și măsuri, se propune monitorizarea în permanență, efectuarea și urmărirea lucrărilor de curățare a Lacului de Acumulare Pucioasa”, transmite Prefectura Dâmbovița.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: