Breaking News

Toate unitățile școlare dâmbovițene încep școala cu prezența fizică a elevilor în clasă

Sep 10, 2021

Luni, 13 septembrie, începe un nou an școlar și, potrivit reprezentanților Instectoratului Școlar al județului Dâmbovița, în toate cele 504 unități de învățământ elevii vor fi prezenți fizic în clase. Cătălina Homeghiu, inspectorul general, face precizări și în ceea ce privește situația autorizării la incediu sau a autorizației de funcționate. Doar 3 grădinițe din județ nu au obținut autorizarea sanitară, și anume unitățile de la Ciocănești, Alunișu din comuna Cornățelu, și Pătroia Vale, comuna Crângurile.

”În privința infrastructurii, la nivelul județului Dâmbovița funcționăm 504 unități de învățământ, 489 unități de învățământ de masă și una învățământ special, șapte unități de învățământ particular și șapte unități de învățământ pentru activități extrașcolare.(…) Au fost derulate zilele trecute după cum știți inspecții în toate unitățile din județ, efectuate de echipe mixte din care au făcut parte reprezentanții ai Prefecturii Dâmbovița și ai DSP Dâmbovița. Concluziile pe care le avem în urma acestor activități de monitorizare, împreună cu ISU, am centralizat datele. Avem unități școlare autorizate 90, neautorizate 84 și care nu fac obiectul autorizării 322. Măsura este aceea că și noi împreună cu conducerile unităților de învățământ, dar și reprezentanți ai Instituției Prefectului Dâmbovița, vom colabora cu primăriile UAT-urilor pentru demararea procedurilor în vederea obținerii autorizațiilor și de către aceste unități de învățământ. Față de anul trecut, au mai obținut circa 10 unități aceste autorizații.”.

Cătălina Homeghiu, inspector general al ISJ Dâmbovița,  informează și asupra situației vaccinării cadrelor didactice. Până în acest moment au fost imunizați 66% dintre profesori, iar personalul didactic auxiliar și nedidactic în proporție de 61%. ”După cum probabil știți, profesorii sau personalul auxiliar vaccinat, nu necesită să se testeze la fiecare 72 de ore, așa cum a fost vehiculat. Aceștia se vor testa doar dacă prezintă simptome de infecție cu COVID-19.”, a adăugat aceasta.

Actualitate

Despre autor

Informatie in curs de actualizare