Breaking News

Proiecte de peste 6 milioane de lei se vor derula în comuna Răzvad prin Programul Județean de Dezvoltare Locală

Oct 13, 2021

6.292.899,04 lei – aceasta este valoarea celor trei contracte de finanțare pe care președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, le-a semnat astăzi, 13 octombrie a.c., alături de primarul comunei Răzvad, Emanuel Spătaru, cu prilejul unei vizite de lucru. Contractele se vor derula în cadrul celui mai mare program de dezvoltare locală la nivel județean – PJDL, program unic la nivelul țării, coordonat și implementat de Consiliul Județean Dâmbovița în asociere sau parteneriat cu unitățile administrativ-teritoriale.

Până în acest moment, au fost transmise și evaluate 76 de solicitări de finanțare de la primării, cu încadrare în majoritatea domeniilor specifice, din care, după procedura de evaluare, au fost aprobate prin hotărâri ale Consiliului Județean, 61 de obiective de investiții pentru 41 de unități administrativ-teritoriale.

Valoarea totală a investiției aferente celor 61 de obiective aprobate în cadrul PJDL este de 135.300.629,02 lei, din care contribuția CJD este de 58.217.023,58 lei, iar 77.083.605,44 lei – partea de cofinanțare a  consiliilor locale.

 În ceea ce privește obiective de investiții care se vor implementa în comuna Răzvad, aceastea vizează:

-        Realizare de branșamente la rețeaua de canalizare a gospodăriilor de pe strada Tudor Vladimirescu, sat Valea Voievozilor (DJ719), comuna Răzvad. Contribuția CJD 790.882,42 lei, valoarea totală a  proiectului – 1.964.327,54 lei;

-        Execuția tramei stradale, a șanțurilor de scurgere a apei pluviale și a podețelor de acces la gospodăriile de pe strada Tudor Vladimirescu  în satul Valea Voievozilor, comuna Răzvad. Contribuția CJD 1.555.383,87 lei, valoarea totală a proiectului  - 3.417.106,87 lei;

-        Construire piste biciclete pe strada Tudor Vladimirescu  în satul Valea Voievozilor. Contribuția CJD 388.507,21 lei, valoarea totală a proiectului – 911.464,63 lei.

 „Am venit astăzi la Răzvad, alături de colegii mei, doamna vicepreședinte Luciana Cristea, domnul vicepreședinte Antonel Jîjîie, domnul administrator public, Cristian Avanu, dar și alături de cei 7 tineri care fac parte din primul program de internship de la nivelul județului Dâmbovița. Am venit să semnăm 3 contracte importante pentru comuna Răzvad, contracte ce fac parte    dintr-un program amplu de dezvoltare a județului Dâmbovița. Nu întâmplător, am venit astăzi la Răzvad. Este singura localitate unde am venit să semnăm aceste contracte, restul au fost semnate la sediul CJD, dar după cum bine știți, 30 septembrie a fost ultima dată până la care s-au depus proiecte pentru PJDL, program unic în România. În cadrul acestui program, situația se prezintă astfel: 31 obiective pentru construirea/modernizarea/reabilitarea drumurilor publice; 5 obiective pentru realizarea/reabilitarea/modernizarea/dotarea unităților sanitare; 4 obiective pentru realizarea/reabilitarea/modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare; 2 obiective pentru construirea/modernizarea/reabilitarea centrelor civice; 4 obiective pentru realizarea/reabilitarea/modernizarea de poduri, pasaje; 9 obiective pentru construirea/amenajarea/reabilitarea bazelor sportive și piste de biciclete; 5 obiective – execuție/modernizare/reabilitare sisteme colectoare ape pluviale și unul pentru realizarea/reabilitarea/modernizarea obiective culturale. Pentru asigurarea fondurilor necesare implementării programului, suma aprobată de către Consiliul Județean Dâmbovița, în anul 2021, este de 58.551.000 lei. După cum bine știți, prin bugetul pe care l-am aprobat în luna aprile, pentru acest an am alocat suma de 20 milioane lei, credite bugetare, Restul sumei o vom aloca în anii 2022, 2023 și 2024, așa cum avem planificarea  cu fiecare unitate administrativ-teritorială.”, a precizat Corneliu Ștefan, prședintele CJ Dâmbovița.

 

DSC_0100 DSC_0112

 

 „Îi mulțumesc domnului președinte Corneliu Ștefan pentru că a acceptat ca astăzi, să marcăm un moment important pentru comuna Răzvad. Prin intermediul acestor proiecte vom face șanțurile, podețele și trotuarele, dar și piste de biciclete pentru tronsonul de drum DJ719, respectiv strada Tudor Vladimirescu. Este o zonă unde am finalizat problema utilităților (apă, gaze, curent, canalizare), motiv pentru care închidem toată zona și va fi un exemplu pentru întreaga comună. O să facem și branșamente pentru fiecare gospodărie în parte pentru că ați văzut, ne confruntăm cu sitații de genul acesta – asfaltăm, betonăm, facem trotuare, după care evident vin oamenii și trebuie să se branșeze la apă, la canal. De data aceasta, am gândit să facem lucrurile cu cap, astfel că, mai întâi de toate vom face branșamente pentru toate gospodăriiile, după care vom veni cu trotuarele, șanțurile și podețele, dar și pista de biciclete”. , a adăugat Emanuel Spătaru, primarul comunei Răzvad.

Administrație, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare