Noapte
Zi
12 November 2021
2 mins read

„Cerere în căsătorie” pe scena Căminului Cultural din Raciu

Cultură’n Șură ajunge cu nou spectacol de teatru în comuna Raciu. Locuitorii comunei sunt invitați vineri, 11 noiembrie, de la ora 19:00, la Căminul Cultural, să petreacă o seară magică alături de actorii ce vor juca în „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov, regia Victor Olăhuț, o comedie de succes cu peste 200 de reprezentații, un spectacol premiat în festivaluri de teatru și difuzat pe TVR, intrând în Arhiva Națională de Televiziune.

Intrarea la spectacol este gratuită! Accesul în sală se face pe baza certificatului verde, iar purtarea măștii de protecție este obligatorie pe toata durata evenimentului.

IMG-20211112-WA0003

Distribuția spectacolului este formată din trei actori de primă mână ai scenei teatrale românești. Florentina Năstase, nominalizată pentru cea mai bună actriță atât la premiile UNITER cât și la GOPO, este anagajată la Teatrul Toma Caragiu Ploiești, putânt fi văzută de asemena pe scenele teatrelor din București. Activitatea ei artistică cuprinde roluri în filme, reclame și seriale de televiziune. George Constantinescu, manager și actor al Teatrului de Artă, joacă în spectacole la teatrele Notarra și Comedie din București. Pentru rolul său din „Cerere în căsătorie” a primit premiul pentru cel mai bun actor în cadrul festivalului de teatru Comic 7b. Valentin Terente este actor la Teatrul “Maria Filotti” din Brăila și a fost prezent în anul 2020 în cadrul programului „10 pentru TIFF”.

Spectatorii se vor convinge că nu există moment mai prielnic ca acela de dinaintea unei cereri în căsătorie, pentru a dezgropa toate certurile, bîrfele, neînțelegerile dintre două familii. Dar, cum dragostea învinge totul sau, mai bine zis, cum oamenii se ceartă ca să aibă de ce să se împace, așa și tinerii noștri, pînă la urmă iau o pauză de la scandal.

„Cei trei actori conturează personaje puternice, fiecare cu năravurile și particularitățile sale. Cu emoții de nestăpînit, un moșier merge la vecinul său ca să-i ceară fata în căsătorie. Pînă să ajungă la cerere, cei doi tineri se ciondănesc pe tema unui colț de moșie. Al cui e? Al lui sau al ei? Și uite așa tot romantismul se duce pe apa sîmbetei, în problemele funciare. În rolul fetei, Florentina Năstase, o apariție care încîntă la orice intrare în scenă, născută parcă să joace numai Ofelii, ingenuă pînă în vîrful unghiilor, schimbă, de data aceasta, radical registrul. Cît ai clipi, devine un boț de om dîrz și hotărît. Ce mai, o adevărată moșiereasă! Iar situațiile se rostogolesc ca bobii de porumb curățați de fată.” – Cristina Rusiecki, critic de teatru

Reprezentația spectacolului „Cerere în căsătorie” din Raciu face parte din programul „Satul și teatrul”, un proiect în cadrul căruia alte zece localități rurale de pe tot teritoriul României s-au bucurat gratuit de un spectacol de teatru. Interesul comunităților a fost unul ridicat, înregistrându-se până în acest moment o medie de 150 de spectatori per reprezentație. Proiectul „Satul și teatrul” se va încheia duminică cu o reprezentație a spectacolului „Experimentul” după texte de Ion Băieșu și alți români contemporani, regia Victor Olăhuț, ce va fi transmisă pe pagina de facebook Cultură’n Șură: https://www.facebook.com/culturansura

„Satul și teatrul” este un proiect derulat de Asociația Cultură’n Șură și co-finanțat de Asociația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Teatrul de Artă București, Primăria Raciu, Biblioteca Raciu, Centrul de Cultură și Artă Sălaj, CentoTrans, Spotmedia, Educab.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Un bărbat din Țetcoiu, a fost găsit spânzurat în propria casa

Articolul Urmator

Clădirile școlilor părăsite vor trece în administrarea primăriilor, fără avizul ministerului Educației

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele