Noapte
Zi
8 November 2021
4 mins read

Se fac pași importanți în implementarea celui mai mare proiect de modernizare și extindere a infrastructurii de apă și apă uzată din Dâmbovița

Astăzi, la sediul Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița a fost semnat contractul de furnizare „DB-CF-02-Furnizare utilaje si echipamente operationale” – Lot 2: 42900000-5 – Diverse utilaje de uz general şi special, din cadrul „Proiectului Regional de dezvoltare a Infrastructurii de apă și apă uzată din judeţul Dâmbovița, în perioada 2014-2020”, în valoare de 124.000.000 lei.

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dâmbovița” beneficiază de o finanțare în valoare de 449.874.319 Euro, echivalentul a 2.225.573.245,96 lei, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) și prevede reabilitarea, extinderea și înființarea de rețele noi de alimentare cu apă și canalizare în 52 de unități administrativ-teritoriale (UAT-uri) – comune, orașe, municipii – și realizarea de investiții complementare în alte 9 UAT-uri.

În această prima fază, proiectul a presupus achiziționarea mai multor utilaje: autospeciale vidanjoare- 2 bucăti, autocurățitoare mici- 2 bucăți, hidrocurățitor combinat- 4 bucăți, motopompe remorcabile- 2 bucăți, pompe automorsante- 3 bucăți, aspirator excavator – 1 bucată, miniexcavator cu picon, buldoexcavator pe roți- 3 bucăți, miniîncărcător pe roți- 2 bucăți, instalație foraj orizontal- 1 bucată, picamer demolator – 1 bucată, tractor cu remorcă basculantă 5t – 2 bucăți, autoutilitare 5 locuri-, autoutilitară cu platformă- 3 bucăți, autobasculantă 7,5 t- 2 bucăți, Platformă pentru transport utilaje 10 t – 1 bucată, cilindru compactor 1,5 t , excavator multifuncțional pe roți.

Cu acest prilej, președintele CJD, Corneliu Ștefan, a vorbit despre impactul uriaș pe care proiectul îl va avea  pentru județul nostru, atât  prin amploarea lucrărilor, cât și prin numărul localităților beneficiare: „Cel mai mare proiect cu fonduri europene din judetul nostru avansează. Astăzi, se semnează contractul de furnizare echipamente cu o valoare de aproximativ 30.000.000 de lei și, în momentul de față, sunt în desfășurare alte 5 licitații pentru surse de apă, rezervoare, stații de clorinare și aducțiuni de peste 124.000.000 de lei. Vorbim aici despre investiții care vor duce la îmbunătățirea condițiilor de operare și întreținere ale sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în 31 de localități dâmbovițene din cele 52 care sunt incluse în proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul nostru. Beneficiarii acestui proiect sunt peste 250.000 de dâmbovițeni. Se vor realiza peste 300 de km de rețele noi de apă, dar și sute de km de rețele de canalizare. La acestea se adaugă alte 9 localități cu investiții complementare. În mai puțin de un an, am reușit deblocarea acestui proiect foarte important pentru Dâmbovița”.

poza 1 cornel

Dintre obiectivele principale ale  proiectului: 300,5 km de rețea nouă de distribuție a apei potabile și 59,9 km de rețea de apă – reabilitată; 198 km de conducte de aducțiune extinse și reabilitate; 8 stații de tratare nou-construite; 11 rezervoare de înmagazinare reabilitate; 17 rezervoare de înmagazinare a apei potabile, nou-construite.

În ceea ce privește apa uzată, proiectul se va concretiza în înființarea, dar și extinderea rețelelor de canalizare cu 448 km; realizarea unei conducte colectoare de transfer – refulare sub presiune, în lungime de 133 km; construirea a 2 stații de epurare; extinderea a 7 stații de epurare existente. Totodată, vor fi înființate un dispecerat regional SCADA și 18 dispecerate locale.

La rândul său, Adrian Dumitru, directorul general al Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița, a punctat importanța acestui proiect.

„Astăzi am semnat primul contract de furnizare echipamente pe Proiectul Regional de Dezvoltare a Sistemului de Apă și Apă Uzată, care a fost semnat pe data de 30 septembrie 2021, în valoare de 2.220.240.000 lei. Iată că la o lună și o săptămână am semnat primul contract de furnizare echipamente de apă, iar la acest contract avem câteva utilaje și echipamente care ne sunt necesare, totalul contractului pentru echipamente fiind 29.898.296,34 lei, cu TVA. Eu sper că prin achiziționarea acestor echipamente activitatea Companiei de Apă se va desfășura mult mai eficient și mult mai rapid”.

poza 2 dimutru

Prezent în cadrul conferinței de presă a fost și Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, unitatea administrativ teritorială pe care o reprezintă fiind acționar majoritar al Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița.

„Într-adevăr este un moment important, practic debutează, prin ceea ce înseamnă semnarea contractelor subsecvente contractului de finanțare la acest proiect deosebit de important pentru județul Dâmbovița. Este cel mai mare proiect din istoria județului. Sigur că actualul contract prezintă importanță deosebită pe ceea ce înseamnă operarea infrastructurii de apă și canalizare, iar utilajele care sunt achiziționate cu siguranță sunt foarte utile într-o gamă foarte largă de intervenții pentru că primim și noi la Primărie foarte multe solicitări legate de intervenții pe rețea și ne-am lovit de multe ori de insuficiența mijloacelor de intervenție. Totodată, legat în general de acest proiect, menționez faptul că este foarte foarte important ca, în afara acestei finanțări deosebite care s-a obținut, proiectul trebuie să fie derulat foarte bine, iar în momentul în care se încheie contractele de execuție acestea trebuie să fie urmărite cu foarte mare atenție pentru ca obiectivele stabilite prin acest proiect să fie atinse, iar județul Dâmbovița să beneficieze într-adevăr de o investiție foarte utilă”, a adăugat edilul.

poza 3 cristi stan

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Doar patru localități dâmbovițene au incidența la COVID-19 sub pragul de 3/1000

Articolul Urmator

Transport agabaritic pe ruta Constanța – Ulmi

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele