Noapte
Zi
8 November 2021
1 min read

(VIDEO) Mai multe persoane au fost recuperate din zona montană de salvamontiștii dâmbovițeni! Turiștii erau echipați necorespunzător și au mers pe trasee nemarcate

Weekend plin pentru salvamontiștii dâmbovițeni, marcat de două acțiuni nocturne.

Sâmbată, 6 noiembrie a.c., în jurul orei 20:00, s-a primit un apel telefonic de la dispeceratul 112, salvamontiștii fiind anuntați că în zona superioara a Canionului Horoabelor se află patru persoane aflate în dificultatea de a se deplasa din cauza lăsării întunericului și epuizarea surselor de lumină. Aceștia au pornit în drumeție la ora 16:00, au mers pe un traseu nemarcat, nu au luat în calcul faptul că se înserează devreme, iar când situația s-a înrăutățit, au intrat în panică. O echipă a plecat în căutarea persoanelor în cauză, acestea fiind reperate după 20 de minute de la primirea apelului și transportate mecanizat cu utv-ul din dotare la Cabana Padina.

Al doilea apel a fost primit duminică,7 noiembrie a.c., ora 17:40, din partea Dispeceratului Național Salvamont, prin care salvatorii dâmbovițeni au fost anunțați că în Cheile Zanoagei se află două persoane care nu mai pot înainta și nu mai găsesc poteca. O echipă formată din doi salvamontiști au ajuns în 40 de minute în locul unde erau cei doi, reușind să îi escorteze până la Baza Salvamont Zănoaga.

 

“Pe această cale vrem să tragem un semnal de alarmă tuturor turiștilor care vin în zona montană a județului Dâmbovița și nu numai, ca este obligatoriu:

-să fie echipati corespunzător traseului pe care vor sa îl parcurgă

-să se informeze asupra condițiilor meteo și avertizărilor meteorologice

-să nu abordeze rute nemarcate

-să folosească doar hărți sau aplicații special concepute pentru traseele montane

-să își calculeze timpul pentru a nu fi surprinși de lăsarea întunericului

-să nu se bazeze pe telefonul mobil folosindu-l pe post de lanternă

Pentru siguranta dumneavostra pe munte si pentru informatii utile, Serviciul Public Judetean Salvamont Salvaspeo Dambovita va sta la dispozitie oricand la numarul de telefon: 0726686685

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Accident grav la Hulubești! Un minor a fost preluat de elicopterul SMURD

Articolul Urmator

Doar patru localități dâmbovițene au incidența la COVID-19 sub pragul de 3/1000

Ultimele Articole

Mergisus