Noapte
Zi
29 December 2021
1 min read

Curtea Constituțională a respins contestația care urmărea blocarea Legii bugetului de stat pentru 2022!

Pe data de 23 decembrie a.c, proiectele bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pentru 2022 au fost adoptate în plenul Parlamentului. În ziua următoare, USR a depus la Secretariuatul General al Camerei Deputaților o sesizare de neconstituționalitate pentru cele două proiecte.
Astăzi, Curtea Constituțională a respins, cu unanimitate de voturi, cererea:”
În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi: a respins, ca inadmisibilă, obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.6 alin.(2) din Legea bugetului de stat pe anul 2022″, se precizează în comunicatul publicat de CCR.
“Mânați de intenții mai puțin constructive, parlamentari ai opoziției au încercat să blocheze una dintre cele mai importante legi ale statului: Legea Bugetului pe 2022.
Doar că sesizarea depusă în acest sens a fost respinsă, cu unanimitate de voturi, de către Curtea Constituțională:
A respins, ca inadmisibilă, obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.6 alin.(2) din Legea bugetului de stat pe anul 2022.
A respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art.54 din Legea bugetului de stat pe anul 2022 sunt constituționale în raport cu critica de neconstituționalitate extrinsecă formulată numai în măsura în care aplicarea lor se realizează după o eventuală modificare sau completare a Legii nr.334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale.
A respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art.56 din Legea bugetului de stat pe anul 2022 sunt constituționale în raport cu criticile formulate.
Ce au încercat parlamentarii opoziției să realizeze prin depunerea acestei contestații?
Demersul în sine, unul profund democratic și de necontestat, nu anulează însă adevăratul motiv al acestora: întârzierea aprobării unei legi de care depinde „funcționarea” la capacitate optimă a întregii țări.Decizia este definitivă și general obligatorie!”, transmite deputatul PSD de Dâmbovița, Carmen Holban.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

PSD își respectă promisiunea de a schimba abordarea în gestionarea pandemiei: se va pune accent pe informarea și sprijinirea cetățenilor și abia apoi pe restricții și sancțiuni

Articolul Urmator

Alertă cu bombă la gara din Târgoviște

Ultimele Articole

Șofer pe autobuz școlar, prins băut la volan

În această dimineață, 27 mai, în jurul orei 07:35, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Găești au oprit pentru control, pe drumul național 61, în Gaesti, un autovehicul destinat transportului școlar. Conducătorul auto,
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele