Noapte
Zi
22 December 2021
5 mins read

Deși a fost un an greu și plin de provocări, în 2021 CJ Dâmbovița a investit peste 33 milioane de euro în proiecte!

Deși a fost un an greu, cu un buget mai mic cu 40% decât în 2020, Consiliul Județean Dâmbovița a reușit să facă față provocărilor și să-și atingă toate țintele propuse, să deruleze proiecte importante, dar să și depună altele, noi. Potrivit președintelui CJD, Corneliu Ștefan, în 2021, echipa pe care o coordonează la nivelul instituției, a demarat proiecte, finanțate fie din fonduri proprii, fie din fonduri guvernamentale și europene, care depășesc suma de 33 milioane de euro, ce au vizat domenii diferite, de la dezvoltarea și modernizarea mai multor tronsoane de drum, la sănătate, educație sau protecția mediului.
Astăzi, Corneliu Ștefan, alături de vicepreședinții Luciana Cristea și Jîjîie Antonel, dar și de administratorul public al județului, Crisrian Avanu, și secretarul județului Dâmbovița, Dănuț Popa, a făcut o prezentare a celor mai importante realizări, un bilanț la sfârșit de an.
,,2021 a fost un an deloc uşor, un an cu provocări, un an în care munca echipei Consiliului Judeţean Dâmboviţa cred că s-a văzut în fiecare comunitate locală. Anul 2021 a fost pentru administraţia locală un an cu un buget mai mic cu 40%, faţă de anul 2020, iar proiectele noastre, pe care le-am promovat în numele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, au pus bazele dezvoltării judeţului nostru şi am transmis un mesaj foarte clar de la începutul mandatului, că vrem să dezvoltăm judeţul Dâmboviţa unitar.
Anul 2021 reprezintă anul în care toate proiectele au legătură între ele, tot ceea ce am gândit pentru judeţul nostru a fost conceput să creăm premisele unei dezvoltări sustenabile ale judeţului Dâmboviţa. Numai anul acesta am iniţiat şi aprobat în plenul CJD proiecte cu o valoare de peste un miliard de euro, peste 4,7 miliarde de lei, proiecte pe care vrem să începem de anul viitor să atragem fonduri europene, fonduri naţionale şi nu în ultimul rând din bugetul propriu al CJD, proiecte pe care le-am gândit pentru infrastructură, sănătate, mediu şi nu în ultimul rând pentru dezvoltarea comunităţilor locale. Toate investiţiile pe care le-am făcut anul acesta, prin execuţia bugetului propriu, au fost de peste 33 milioane de euro, peste 160 milioane de lei (…)
Anul acesta am inițiat cele mai mari proiecte de dezvoltare a județului Dâmbovița, pentru prima dată în istoria județului nostru, și anume centurile ocolitoare pentru centrele urbane din județ. Cel mai important este Inelul 2 de centură a municipiului Târgoviște, un proiect care a fost aprobat în Comisia Tehnică a Ministerului Transporturilor, astăzi ne aflăm în fază finală de adjudecare a proiectantului pentru studiul de fezabilitate. Am aprobat în plenul CJD protocolul între Consiliului Județean și Ministerul Transporturilor pentru a prelua, așa cum am spus de un an de zile, finanțarea acestui inel 2 de centură al municipiului Târgoviște, prin fonduri europene, prin POIM. Al doilea proiect important este inelul de centură al orașelor Pucioasa și Fieni, proiect care a fost aprobat în CT-ul Ministerului Transporturilor și am aprobat și protocolul de colaborare între CJD și Minister pentru a prelua finanțarea acestei centuri ocolitoare. Am aprobat și finalizat studiul de prefezabilitate pentru centura orașului Găești, astăzi suntem în fază de achiziție publică pentru studiul de fezabilitate și am semnat referatul de necesitate pentru centura celor două orașe Titu și Răcari. Am văzut necesitatea dezvoltării județului și am luat hotărârea acum un an să finanțăm aceste centuri, studiile de prefezabilitate și fezabilitate, din bugetul propriu al județului nostru.
Până săptămâna viitoare, 31 decembrie, proiectantul are termen limită să predea Consiliului Județean Dâmbovița Proiectul Tehnic privind dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ Târgoviște-Șotânga-Vulcana Pandele- Brănești- Pucioasa, DJ 720C Gura Ocniței-Ocnița, DJ 720A Gura Ocniței-Adânca-Bucșani-Mărcești-Finta-Postârnacu-DN1A, lungimea totală a acestui traseu fiind de aproximativ 60 de km, valoarea estimată a investiției fiind peste 50 milioane de euro, aproximativ 244 milioane lei. După aprobarea bugetului voi scoate la licitație direct execuția, conducerea CJD își asumă, cu clauză suspersivă, până vom avea axă de finanțare și proiectul va fi aprobat prin POR 2021-2027.
Tot anul am monitorizat îndeaproape cel mai mare proiect din regiunea Sud Muntenia, care privește infrastructura de transport județean prin modernizarea DJ720, DJ720B, DJ711, DJ101B și limita județului nostru cu județul Ilfov. Acest traseu are o lungime de peste 62 km și o valoare de peste 220 milioane lei. Anul viitor, în 2022, vom finaliza această investiție care cuprinde 4 loturi”
În aceea ce privește domeniul sănătate: construire Ambulatoriu de Specialitate în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Proiectul are o valoare de peste 18.000.000 milioane de lei; extinderea, modernizarea și reabilitarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean! Valoarea totală a proiectului, care urmărește crearea unei secții de primiri urgențe cu spații generoase și dotate cu aparatură de ultimă generație, se ridică la peste 8.100.000 lei, cea mai mare parte, peste 6 milioane din bani europeni.
Un alt obiectiv important în ceea ce privește sănătatea este și extinderea Secției de Cardiologie a Spitalului Județean, precum și achizițiinarea unui angiograf. Suma estimată pentru implementarea proiectului este de aproximativ 2 milioane euro.
În momentul de față, execuția proiectului se află în licitație publică pe platforma de achiziții publice.
Vom avea un județ mult mai curat prin colectarea selectivă a deșeurilor menajere și datorită stației de tratare mecano-biologică a deșeurilor pe care o vom construi la Șotânga. Proiectul, pe care îl vom depune anul viitor, are o valoare de aproximativ 88.000.000 euro–435.000.000 lei iar acum suntem în faza finală a studiului de fezabilitate.
Pe de altă parte, anul acesta am dat startul unor proiecte importante pentru județ, dintre care amintesc: implementarea celui mai mare proiect cu fonduri europene din județul nostru: proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Dâmbovița în valoare de peste 2.225.573.245,96 lei sau 449.874,319 euro.
Beneficiarii acestui proiect sunt peste 250.000 cetățeni.
COLECTARE SELECTIVĂ
Anul acesta, am semnat contractul prin care, din 2022, deșeurile menajere vor fi colectate de la fiecare casă și din fiecare cartier din județul nostru.
Contractul, semnat pentru o perioadă de 8 ani, are o valoare de peste 353 milioane de lei.
PROGRAMUL JUDEȚEAN DE DEZVOLTARE LOCALĂ
În 2021, am prevăzut sume substanțiale pentru finanțarea a 61 de obiective (modernizări de drumuri și dispensare, până la reabilitări de centre civice, pasaje și poduri) în 41 de localități dâmbovițene. Pentru asigurarea fondurilor necesare implementării programului, suma aprobată de către Consiliul Județean Dâmbovița, în anul 2021, este de 58.551.000 lei.
Prin toate investițiile și proiectele demarate sau finanțate în 2021 am pus bazele dezvoltării județului nostru și am transmis un mesaj foarte clar: Dâmbovița este un județ în care se piate investi cu încredere, iar toți pașii sunt gândiți pentru dezvoltarea unitară”, a transmis Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.
Profitând de ocazie, acesta a transmis și urări de bine tuturor dâmbovițenilor cu ocazia sărbătorilor.
“Urez tuturor dâmbovițenilor un sfârșit de an liniștit alături de cei dragi, multă sănătate, iar 2022 să fie mai bun din toate punctele de vedere.”

f

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

De Crăciun, intrare gratuită la expoziția găzduită de Muzeul de Artă din Târgoviște

Articolul Urmator

Dep. PSD, Carmen Holban:” „Sublocotenent Barbu Petre Marin – un om căruia îi datorăm libertatea noastră! Onoare și recunoștință eternă”

Ultimele Articole

Șofer pe autobuz școlar, prins băut la volan

În această dimineață, 27 mai, în jurul orei 07:35, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Găești au oprit pentru control, pe drumul național 61, în Gaesti, un autovehicul destinat transportului școlar. Conducătorul auto,
Mergisus