Noapte
Zi
14 January 2022
1 min read

Funcționarea școlilor va depinde de gradul de ocupare al paturilor din spitatele județene

În cursul serii trecute, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis modul în care vor funcționa unitățile școlare. Potrivit CNSU scenariile vor depinde de rata de ocupare a paturilor destinate pacienţilor cu COVID la nivel judeţean.
Astfel, şcolile vor funcţiona online doar când rata trece de 75%.
CNSU precizează faptul că hotărea a fost luată „în sensul permiterii desfăşurării cursurilor cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ preuniversitar/conexe, în funcţie de rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor COVID-19”.
În decizia CNSU se prevede faptul că activităţile se pot desfăşura cu prezenţă fizică în judeţele în care rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor COVID-19 este de cel mult 75%, iar activitatea online a şcolilor se va desfăşura acolo unde rata este mai mare de 75%.
„Reluarea cursurilor cu prezenţă fizică, la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar/conexe situate în judeţele în care rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor COVID-19 a fost mai mare de 75%, numai după ce aceasta scade sub 70% la nivel judeţean”, se mai arată în hotărâre.
Totodată, CNSU spune că direcţiile judeţene de sănătate publică sunt obligate să publice pe site-ul propriu rata de ocupare a paturilor în fiecare săptămână, având ca zi de referinţă ziua de joi.
De asemenea, decizia mai prevede faptul că suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică pentru o perioadă de 10 zile se va face la apariţia a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învăţământ antepreşcolar/preşcolar sau clasă de învăţământ primar, gimnazial, liceal, profesional şi postliceal.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Crucea Roșie Dâmbovița te ajută în căutarea unui loc de muncă!

Articolul Urmator

”M-au pupat atât de mult încât mi s-a albit pielea!”! Povestea Iadirei, primul copil repatriat care a fost adoptat

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele