Noapte
Zi
5 January 2022
1 min read

Primăria Crângurile a început distribuirea europubelelor

Începând de marți, 04 ianuarie a.c., primăria Crângurile a început distribuirea europubelelor necesare pentru colectarea selectivă a gunoiului menajer.
“În atenția cetățenilor comunei Crângurile!
Începând de astăzi, 04 ianuarie 2022, de luni până vineri în intervalul orar 10:00-14:00, de la Căminul Cultural Bădulești, se pot ridica europubele (tomberoane) în baza Cărții de Identitate și a facturii de curent electric. Se vor distribui câte o europubelă pe gospodărie.
Vă așteptăm!”, este anunțul pe care edilul Costin Barbu îl face.
Noile containere sunt necesare deoarece în luna iulie 2021, Consiliul Județean Dâmbovița și operatorul de salubritate SUPERCOM SA au semnat un nou contract pentru colectarea selectivă a deșeurilor menajere. Fiecare localitate va primi pubele, containere, recipienți metalici și saci menajeri rezistenți. Pentru zona de case, atât în mediul urban cât și în cel rural, fiecare gospodărie va primi o pubelă de 120 l pentru deșeurile din plastic/metal și câte un sac de 120 l pentru hârtie/carton. Deșeurile reciclabile, astfel depozitate, vor fi preluate de către operator, individual, din ”poartă în poartă”, cu o frecvență de colectare de două ori pe lună. Restul deșeurilor vor fi ridicate în zona de blocuri, mediul urban, zilnic, iar în mediul rural, o dată pe săptămână.

Ghid rezidenţial pentru colectarea într-o singură fracţie. Ce deşeuri reciclabile include fracţia uscată? Vor exista saci rezistenți pentru colectarea hârtiei și cartonului, pubele pentru plastic și metal, iar recipienți tip clopt pentru sticlă. În sacii destinați hărtiei și cartonului vor putea fi puse: ziare, reviste, broşuri, dosare de carton,hârtie, hårtie de impachetat cadouri, recipiente din carton golite de continut, cărți, ambalaje din hârtie cartonată, cutii de carton, etc. În pubele se vor colecta: recipiente din plastic, sticle, cutii, etc. golite de conținut, articole de menaj cum ar fi bureți de aluminiu, capace, obiecte de metal- conserve, cutii, etc.

ATENȚIE, NU SE VOR COLECTA/ARUNCA în saci sau pubele: pungi din plastic, caserole polistiren, umerase din sârmă, geamuri, oglinzi, ceramică, deşeu organic, resturi alimentare, deşeuri electronice (baterii, telefoane, etc), vopsea, pesticide, ulei, detergent, carton laminat, ace sau seringi, PVC. Deşeurile din carton se vor plia deşeurile din plastic/metal se vor presa și aranja pentru a intra complet în saci. SACII NECONFORMI VOR FI REFUZAȚI SPRE COLECTARE.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

TÂRGOVIȘTE: Taxa de habitat pentru lunile ianuarie și februarie rămâne la nivelul celei din anul 2021

Articolul Urmator

CNSU propune obligativitatea purtării măștii de protecție FFP2

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele