Noapte
Zi
21 January 2022
1 min read

Programul “Citește-mi 100 de povești” există deja în 35 de grădinițe dâmbovițene! Asociația OvidiuRo a lansat a treia sesiune de înscriere!

În cursul zilei de ieri, Asociația OvidiuRo a lansat, în sistem online, pe pagina de Facebook, cea de-a treia serie de înscriere a grădinițelor publice în programul național de stimulare a lecturii în grădinițe și în familie, intitulat “Citește-mi 100 de povești!”
Programul este dedicat în special preșcolarilor din comunități dezavantajate și educatoarelor lor, din mediul rural și urban.
OvidiuRo și-a propus ca până în anul 2025 să transforme în grădinițe-bibliotecă TOATE grădinițele publice din România. După un an de la lansare, 78.000 de preșcolari đin 1.162 de grădinițe au participat deja la sesiuni zilnice de lectură și s-au bucurat de cele 140.000 de cărți dăruite.
La nivelul țării mai sunt încă 3.300 de grădinițe care se pot înscrie în astfel de programe.

t

La nivelul județului Dâmbovița, în cele două sesiuni are au fost organizate până acum, s-au înscris 35 de grădinițe din următoarele localități: Gura Șuții, Ocnița, Târgoviște, Mănești, Vulcana Băi, Potlogi, Pucioasa, Găești, Vișnina, Petrești, Dragomirești, Comișani, Glodeni, Gura Foii, Șelaru, Căpșuna, Grozăvești, Mătăsaru, Hulubești, Malu cu Flori,
Băleni-Români, Lungulețu, Vizurești, Morteni, Brănești, Răscăieți, Crevedia, Braniștea, Pătroaia Vale, Aninoasa. Toate unitățile au primit certicare de grădiniță- bibliotecă.

“Sunt încă multe unități școlare care ar putea să beneficieze de acest program. De la lansarea de ieri și până în acest moment, avem înscrise 105 grădinițe”, transmit reprezentanții Asociației OvidiuRo.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Sectorul de drum DJ713 Șaua Dichiului (zona Cabana Dichiu) – intersecție (barieră) Piatra Arsă, este ÎNCHIS în sezonul de iarnă

Articolul Urmator

Incendiu de vegetație la Ludești

Ultimele Articole

8000 de dâmbovițeni prezenți la Noaptea Muzeelor

În acest an, Noaptea Muzeelor a fost una atipică. Foarte mulți muzeografi și angajați ai unităților au ieșit la proteste din cauza inechităților și salariilor mici, refuzând participarea la eveniment. Deși în
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele