Noapte
Zi
25 January 2022
2 mins read

Sen.PSD Titus Corlățean:”Mesajul nostru trebuie să fie foarte clar! Noi nu mai suntem parteneri ai NATO, noi suntem NATO și beneficiem de clauzele de securitate colectivă”

“România nu mai este un simplu partener al NATO, ci este membră cu drepturi depline a NATO și în mod clar beneficiază de clauzele de securitate colectivă”, este de părere senatorul social democrat Titus Corlătean, președintele Comisiei pentru Politică externă și fost ministrul al Afacerilor Externe. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni tv al cărei subiect l-a reprezentat conflictul din Ucraina.
Titus Corlățean a făcut precizări și în ceea ce privește poziția României, țara noastră fiind stat membru NATO, “Tot ceea ce se întâmplă în zonă ne privește în mod direct”, precizează parlamentarul.

„Eu aș devansa un pic momentul în care în mod oficial România a devenit deranjantă pentru Federația Rusă, aș merge la momentul aderării la Alianța Nord-Atlantică. Primăvara lui 2004 a fost importantă pentru că de jure România la acel moment a devenit nu doar flancul sud-estic al Alianței, dar a devenit frontieră cu Ucraina și Republica Moldova, acolo unde Rusia a continuat în toți acești ani să privească în mod direct și cu interes, nu mai spun de faptul că încă continuă să aibă trupe rusești în Transnistria.(…).
Am regăsit în aceste zile același tip de întrebare pe care am primit-o din partea unor oameni simpli, pe unii nu-i cunoșteam, în spațiul public, mergând ca orice om. În primăvara lui 2014, după anexarea ilegală a Crimeii, au fost oameni care m-au oprit pe stradă și m-au întrebat, `domnule Corlățean, vin rușii înapoi?`, pentru că ei n-au uitat – și se spunea des asta în spațiul românesc – că rușii vin repede și pleacă mai greu. Mesajul nostru trebuie să fie foarte clar (…). Noi nu mai suntem parteneri ai NATO (…), noi suntem NATO, noi suntem Alianța Nord-Atlantică, suntem membri ai Alianței și în mod clar beneficiem de clauzele de securitate colectivă, de Articolul 5 al Tratatului Nord-Atlantic, deci o chestiune clară care să vizeze oricare țară a Alianței Nord-Atlantice nu o vedem posibilă pentru că reacția este a întregii Alianțe, vorbesc ca principiu.(…).
Este adevărat însă că suntem la frontieră și tot ce se întâmplă în zonă de o manieră sau alta ne privește în mod direct. Din acest punct de vedere, este important că Alianța a fost și trebuie să rămână coerentă și fermă în ceea ce s-a discutat și s-a decis, respectiv o prezență consolidată pentru a descuraja, în primul rând, orice tentație pe care Rusia ar avea-o în „entuziasmul” de revenire în spații pe care în perioada sovietică le controla”, a precizat Titus Corlățean.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Biciclist accidentat grav, la Uliești! Intervine elicopetrul SMURD

Articolul Urmator

“Crimă și Pedeapsă”, vineri, 28 ianuarie, la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște

Ultimele Articole

Șofer pe autobuz școlar, prins băut la volan

În această dimineață, 27 mai, în jurul orei 07:35, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Găești au oprit pentru control, pe drumul național 61, în Gaesti, un autovehicul destinat transportului școlar. Conducătorul auto,
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele