Noapte
Zi
27 January 2022
1 min read

TÂRGOVIȘTE: Bugetul administației locale pentru anul 2022 se va axa pe secțiunea de dezvoltare

Unul dintre subiectele abordate în acestă dimineață, în cadrul unei conferințe de presă, de către primarul municipiului Târgoviște îl reprezintă bugetul pentru anul 2022. Potrivit declarațiilor edilului, administația locală va pune accent, și în acest an, pe secțiunea de dezvoltare, unde sumele alocate vor fi în jur de 300 milioane de lei.
„Astăzi abordăm un subiect care este de stringentă actualitate, poate este cel mai important proiect de hotărâre pe care o administrație locală îl aprobă anual. Este vorba despre bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Târgoviște. Am reușit să ajungem la câteva concluzii pe ceea ce înseamnă acest buget, concluzii, care, în linii mari arată cam așa… Și anul acesta avem o structură de dezvoltare, care este net superioară secțiunii de funcționare, adică tot ceea ce înseamnă investiții reprezintă din nou o prioritate pentru administrația publică locală târgovișteană, în acest sens, secțiunea de dezvoltare reprezentând undeva la 60% din bugetul anului acesta. Sumele de care discutăm sunt de aproximativ 300 de milioane de lei pentru a ne face o idee cam cât înseamnă venituri atrase pe această secțiune, pe cea de investiții, dezvoltarea presupunând tot ceea ce înseamnă obiectiv de investiții în curs sau investiții care vor fi demarate în acest an. Vă pot spune că din taxe și impozite, administrația târgovișteană nu încasează mai mult de 70 de milioane de lei, cu indulgență. Asta înseamnă că undeva la mai puțin de un sfert pe ceea ce înseamnă secțiunea de dezvoltare, fără a mai discuta despre totalul bugetului, unde ne apropiem de 500 de milioane de lei. Din 500 de milioane, aproape 70 de milioane reprezintă taxele și impozitele locale. Așadar, o pondere foarte mare pe ceea înseamnă bugetul de cheltuieli pentru investiții al administrației publice locale târgoviștene este constituită de surse nerambursabile”, a precizat edilul Cristian Stan.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Accident mortal pe DN 72! Traficul rutier este blocat pe ambele sensuri

Articolul Urmator

Cauți un loc de muncă în străinătate? Rețeaua EURES are 404 posturi disponibile

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele