Noapte
Zi
9 February 2022
2 mins read

Sen.Titus Corlățean, demersuri pentru repatrierea rapidă a minorilor familiilor Furdui (Germania) și Rotundu (Danemarca)

Unul dintre subiectele care a fost în prim plan în această săptămână îl reprezintă cazul familiei de români stabilită în Danemarca ce trece printr-o adevărată dramă. Ambii soți au fost reținuți de autoritățile daneze sub pretextul de rele tratamente aplicate asupra copilului minor, în vârstă de numai 5 săptămâni, Mathias. Sorana și Ionuț sunt arestați de mai bine de o săptămână, în centre de detenție diferite, iar cel mic se află în custodia statului danez. Într-o situație asemanătoare se află și familia Furdui din Germania, în cazul acesteia copiii au fost luați abuziv de lângă familie în momentul în care fiul cel mare ar fi povestit profesorilor faptul că părinții o bat pe mezină. Mama neagă cu vehemență, iar de la sfârșitul lunii aprilie sunt despărțiți.

Senatorul PSD, Titus Corlățean, din nou, solidaritate în cazul familiei Furdui din Germania!

Senatorul Titus Corlățean se implică în cazul familiei Rotundu, arestată abuziv în Danemarca!

 

Unul dintre cei mai aprigi susținători și apărători ai familiilor Rotundu și Furdui este senatorul social democrat Titus Corlățean, președinte al Comisiei pentru Politică Externă din Senatul României, care dorește repatrierea minorilor.

În acest sens, demnitarul s-a adresat structurilor statului român.

” INTREBARE Adresată: Domnului NICOLAE-IONEL CIUCA, Prim-ministrul Romaniei Domnului BOGDAN-LUCIAN AURESCU, Ministrul Afacerilor Externe

Domnului MARIAN-CATALIN PREDOIU, Ministrul Justiţiei

Doamnel GABRIELA FIREA, Ministrul Familiei, tineretului şi egalităţii de şanse

De către: senatorul TITUS CORLĂȚEAN

Circumscripţia electorală nr.16, DÂMBOVIŢA

Grup parlamentar PSD

Obiectul intrebării: Demararea rapidă a procedurilor de repatriere a minorilor din familiile Petru și Camelia Furdui (Germania) și respectiv Ionut şi Sorana Rotundu (Danemarca).

Domnule Prim-ministru,

Stimati Miniştri,

În cursul anului 2021 şi în prima parte a anului 2022 statul român a primit in continuare semnalări privind cazuri, cu un impact mare emotional, in care familii de cetateni români care traiesc în alte state au fost deposedati, sub diferite motive, de copiii lor. Nu o dată, din datele de care dispun direct şi personal, motivele pe care se bazează aceste actiuni ale autorităților din statele de reşedinţă sunt nefundamentate, iar masurile de separare adoptate sunt disproportionate sau chiar abuzive. Aceste acțiuni ascund in realitate existența unor prejudecăți față de străini, de romani in spetă, dar şi considerente care se referă la închicarea dreptului şi a libertății de conştiinţă şi religie.

Mentionez cazurile familiei Furdui din Germania (Petru şi Camelia au fost deposedați de şapte din copiii lor) şi respectiv familiei Rotundu din Danemarca (părinții Ionut şi Sorana au fost deposedați de bebelusul lor de 5 săptămâni).

Intrebarea este urmatoarea: dacă Guvernul României ia in considerare demararea rapidă a procedurilor de solicitare a repatrierii minorilor din cele doul familii mentionate, avand in vedere că aceştia au exclusiv cetățenie română? Această cere de repatriere poate fi, cu titlul de exemplu, fundamentată pe dispozițiile din Convenția O.N.U. privind drepturile copilului din 1989, dispoziții care prevăd posibilitatea reintoarcerii minorilor şi reintregirii familiei in formula lärgită a acesteia.

Aştept raspuns scris.

Va multumesc.

Senator Titus CORLĂȚEAN

DAMBOVITA

Data: 9 februarie 2022

Calea 13 Septembrie nr. 1-3, sector 5.Bucureşti, 050711

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

A fost depusă o singură ofertă pentru modernizarea și lărgirea la 4 benzi a DN71, Bâldana – Târgoviște – Sinaia

Articolul Urmator

Încep lucrările pentru extinderea UPU a Spitalului Județean Târgoviște

Ultimele Articole

Mergisus