Noapte
Zi
24 February 2022
1 min read

Sen.Titus Corlățean: “NATO și UE trebuie să convoace de urgență Consiliul Nord Atlantic. Trebuie un regim de sancțiuni care să izoleze Rusia”

„S-a întâmplat ceea ce nu doream. Putin a decis să înceapă operațiunile militare împotriva Ucrainei. A ales războiul. Este o agresiune împotriva unui stat suveran și independent comisă în Europa secolului 21!”, transmite senatorul Titus Corlățean, președintele omisiei pentru Politică Externă, după ce, în cursul nopții trecute Rusia a început operațiunile militare în Ucraina. Până îb acest moment există 9 morți și mai mulți răniți.
Potrivit parlamentarului român, acțiunile rușilor trebuie condamnate, dar mai ales sancționate, statele europene trebuind să fie unite. În ceea ce priveste poziția României, Titus Corlățean este de părere că țara noastre trebuie să fie pregătită pentru primirea de refugiați din Ucraina, să fie solidară.
“Aceasta agresiune trebuie condamnată în termenii cei mai fermi de comunitatea internațională democratică, iar reacția comunității internaționale trebuie să fie unită, solidari, dură ca poziționare politică și cu un regim de sancțiuni care să izoleze Rusia. NATO și UE trebuie să convoace de urgență Consiliul Nord Atlantic și respectiv Consiliul European! Iar România, care are scutul de securitate colectivă al NATO, trebuie să fie pregătită să gestioneze și un posibil flux de refugiați din Ucraina, în baza normelor de drept umanitar, inclusiv să aibă grijă de cetățenii români aflați în Ucraina sau de posibilii refugiații etnici români, pe care, este adevărat, până acum chiar statul ucrainean i-a tratat profund incorect. Dar, timpurile impun acum solidaritate cu statul vecin! Și sper că vor veni și vremurile mai prielnice pentru a discuta și reuși ca drepturile la identitate națională ale românilor din Bucovina, Herța, Transcarpatia și regiunea Odessa să fie integral respectate”.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

(VIDEO) De Dragobete, iubește românește! Căsătorește-te pentru o zi, la Târgoviște!

Articolul Urmator

Obiectivele turistice dâmbovițene și târgoviștene promovate la Târgul de Turism al României 2022, ediția de primăvară

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele