Noapte
Zi
3 February 2022
2 mins read

Mai mulți tineri târgovișteni, cercetați pentru trafic de droguri

La data de 3 februarie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Dâmbovița, în colaborare cu polițiștii brigăzilor de combatere a criminalității organizate Ploiești și Pitești și polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T.-B.T. Dâmbovița, au efectuat 16 percheziții domiciliare, în județele Dâmbovița și Olt, la o grupare specializată în trafic de droguri. 35 de persoane au fost conduse la audieri.

Din cercetările efectuate de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T.-Biroul Teritorial Dâmbovița, a reieșit că, începând cu luna septembrie a anului 2021, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 32 de ani, din Târgoviște, s-ar fi constituit într-un grup organizat, ce ar fi avut ca scop obținerea de foloase materiale, în urma traficului de droguri de risc și de substanțe cu efect psihoactiv.

Ulterior, la acest grup infracțional, ar fi aderat un bărbat, de 31 de ani, din județul Olt, care ar fi avut rolul de a aproviziona gruparea cu astfel de substanțe, cumpărate din București și un alt bărbat, de 34 de ani, care s-ar fi ocupat de preluarea, transportul și remiterea substanțelor către membrii grupării, pentru revânzare.

Alți cinci bărbați ar fi aderat la grup, rolul acestora ar fi fost distribuirea substanțelor, în Târgoviște.

Pentru achiziționarea drogurilor, bărbatul ar fi efectuat plata cu monedă virtuală, iar ceilalți membri ai grupării, beneficiari ai substanțelor achiziționate, ar fi achitat contravaloarea lor prin intermediul unui transfer dintr-o aplicație online.

Prin această modalitate, s-ar fi ascuns circuitul banilor și s-ar fi evitat o întâlnire fizică între membrii grupării. Substanțele ar fi ajuns la „beneficiari” prin lăsarea într-un loc prestabilit, de unde erau ridicate ulterior.

În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizate 100 de grame de materie vegetală, 24 de țigarete confecționate artizanal susceptibile a conține urme de materie vegetală, peste 4 grame de substanță pulverulentă, 1 grinder metalic, 3 cântare electronice de mare precizie, telefoane mobile, un laptop, tablete, un pistol airsoft, o sabie artizanală, 100 de euro și 8.980 de lei.

Persoanele depistate au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița, pentru audieri.

Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

La descinderi, au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmbovița.

În cauză, cercetările sunt efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. -Biroul Teritorial Dâmbovița, pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic intern de droguri de risc și efectuarea fără drept de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

CJ și Prefectura Dâmbovița, alături de pompierii dâmbovițeni la prezentarea bilanțului pentru anul trecut

Articolul Urmator

Mai multe șanse prin educație! O nouă șansă pentru 600 de copii, tineri și adulți care au abandonat timpuriu școala

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele