Încă 12 medici, de diferite specializări, au început să-și desfășoare activitatea în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviste.
„Avem încă 12 colegi noi, 12 medici pe care-i vedeți, astăzi, la conferința de presă, în echipa noastră din cadrul Spitalului Județean de Urgență. Vă aduc aminte, acum 9 luni am adus încă 11 medici și 1 farmacist; în numai 9 luni de zile, am angajat la Spitalul Județean 24 de cadre noi. Cred că este o performanță, în ultimii 30 de ani, pentru Spitalul Județean din Târgoviște. Așa cum am spus dintotdeauna, prioritatea noastră, din prima zi a mandatului, este de a crea facilități și de a aduce investiții importante, și cele pe care le știți, dar și în resursa umană.
Vreau să le mulțumesc colegilor care au ales să vină la Spitalul Județean. Îi asigur că vom investi la Spitalul Județean și în aparatură medicală (…) Sunt medici care au venit de la Buzău, Caraș-Severin, Timișoara, Cluj, București și, nu în ultimul rând, dâmbovițeni de-ai noștri. Vom continua aceste concursuri. O veste îmbucurătoare – media de vârstă a medicilor care își încep activitatea astăzi este de 36 de ani.
Le mulțumesc medicilor că au ales să vină la Târgoviște, dar vreau să le mulțumesc și colegilor din cadrul Spitalului Județean de Urgență pentru tot efortul care l-au depus în privința organizării acestor concursuri, pentru că s-au implicat și au atras medici noi la Târgoviște șu vreau să-i asigur de tot sprijinul Consiliului Județean ”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.
„Din prima zi a mandatului m-am preocupat de această temă, popularea cu medici a spitalului, pentru că este recunoscut faptul că medicul este principala persoană ca importanță în cadrul actului medical, fără a minimaliza importanța celorlalte categorii profesionale.(…)
În prezent, la Spitalul Județean sunt aproximativ 200 de medici. Încă avem secții deficitare, ne ocupăm să rezolvăm aceste probleme, dar în același timp „pescuim” orice specialist pe care putem să-l aducem aici. Rămân în continuare deficitare medicina de urgență, radiologia, neurologia, aceasta din urmă fiind principala deficiență a Spitalului Județean”, a adăugat Claudiu Dumintrescu, managerul unității spitalicești.