Noapte
Zi
24 May 2022
1 min read

Sen.Titus Corlățean, prezent la lucrările reuniunii Comisiei pentru afaceri juridice și drepturile omului a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

Senatorii Titus Corlățean, Cristian-Augustin Niculescu-Țâgârlaș și Elena-Simona Spătaru, membri ai Delegației române la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), participă luni, 23 mai 2022, la Paris, la reuniunea Comisiei pentru afaceri juridice și drepturile omului a APCE, în calitate de membri ai acestei comisii. În cadrul reuniunii, vor fi examinate și supuse votului membrilor Comisiei, în vederea adoptării, proiectele de rapoarte cu temele: reinstaurarea drepturilor omului și statului de drept în Caucazul de Nord este în continuare o necesitate; angajarea răspunderii pentru doborârea avionului cursei aeriene MH17; deținuți politici în Federația Rusă.

Raportul privind angajarea răspunderii pentru doborârea avionului cursei aeriene MH17 va fi prezentat în cadrul lucrărilor comisiei de senatorul Titus Corlățean, în calitate de raportor și include concluziile rezultate în urma vizitelor de documentare efectuate de senatorul român la Haga și Kiev, la începutul acestui an.

Vor avea loc, de asemenea, audieri și schimburi de opinii cu experții invitați la reuniune, în cadrul raportului privind prevenirea discriminării vaccinale și respectiv a raportului pe tema problematicii luptătorilor străini Daesh și a familiilor acestora, care revin din Siria și din alte țări în statele membre ale Consiliului Europei și va fi prezentat memorandumul introductiv privind impactul pandemiei Covid-19 asupra persoanelor încarcerate din Europa.

Ordinea de zi a reuniunii include și înscrieri de candidați pentru desemnarea raportorului pentru aviz privind abuzul asupra copiilor în Europa – abordare, compensare și prevenție, respectiv constituirea, pe baza propunerilor înaintate de grupurile politice, a Subcomisiei ad-hoc pentru realizarea unei vizite în Ucraina, privind posibile crime de război și crime împotriva umanității comise în timp războiului de agresiune lansat de Federația Rusă împotriva Ucrainei.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Ședința comună a membrilor Comisiilor juridice și membrilor Comisiilor pentru politică externă din Senatul României și Parlamentul Republicii Moldova

Articolul Urmator

Sală de așteptare pentru însoțitorii bolnavilor, amenajată în curtea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște

Ultimele Articole

Mergisus