Noapte
Zi
13 June 2022
2 mins read

4403 absolvenți ai clasei a VIII-a vor susține Evaluarea Națională în județul Dâmbovița, în sesiunea iunie 2022

Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a (EN VIII 2022) se va desfășura în perioada 14 – 30 iunie 2022. Un număr de 4403 absolvenți ai clasei a VIII-a sunt înscriși pentru susținerea examenului, conform situației centralizate de către Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița.

Examenul începe marți, 14 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română.
Joi, 16 iunie, se va desfășura proba la Matematică.
Calendarul evaluării este următorul:
-14 iunie 2022 – Limba și literatura română
-16 iunie 2022 – Matematică
-23 iunie 2022 – afișarea rezultatelor (până la ora 14.00)
-23 iunie 2022 (16.00-19.00) și 24 iunie 2022 – (8.00-12.00) depunerea contestațiilor;
-24 – 29 iunie 2022 – soluționarea contestațiilor;
-30 iunie 2022 – afișarea rezultatelor finale.
Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).
Examenul se va desfășura în 113 centre de examen, accesul candidaților fiind permis în intervalul 8:00 – 8:30, iar probele încep la ora 9:00, când candidații vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne.
Precizăm că, la probele scrise ale Evaluării Naționale – 2022, candidații primesc subiectele sub formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul.
Totodată, județul Dâmbovița este județ desemnat pentru pilotarea evaluării digitalizate a lucrărilor scrise în desfășurarea acestui examen, lucrările elevilor fiind scanate la finalul probei și transmise online spre evaluare într-un alt județ.
Probele sunt monitorizate audio-video.
Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile și a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.
De asemenea, se interzice candidaților să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen în acest scop. Candidații care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop, nu sunt primiți în examen.
Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați o linie Telverde – 800801100, de asemenea este activă și linia pusă la dispoziție de Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița – 0800816245 – pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil în perioada 13 – 30 iunie.
Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul dedicat, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.
Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Găeștenii vor să iasă la proteste împotriva prețurilor la carburanți

Articolul Urmator

Miercuri, 15 iunie, Avocatul Poporului ține audiențe la sediul Consiliului Județean Dâmbovița

Ultimele Articole

Mergisus