Noapte
Zi
4 June 2022
1 min read

A fost redeschis, pentru vizitare, Turnul Chindiei

Astăzi, 4 iunie a.c., s-au împlinit 510 de la prima atestare documentară a județului Dâmbovița. Pentru a marca acest moment, unul dintre punctele cuprinse în programul Zilelor Județului Dâmbovița, a fost redeschiderea Turnului Chindiei și schimbarea gărzii Curții Domnești.
“Pe data de 4 iunie se împlinesc 510 de atestare documentară a județului nostru.
Astfel, după doi ani în care au fost efectuate ample lucrări de restaurare și consolidare, ziua de astăzi reprezintă un moment foarte important pentru noi toți, dar mai ales pentru turiști care vin în număr tot mare mare pentru a vizita Curtea Domnească, Turnul Chindiei.
Aceasta reprezintă cea mai importantă intervenție după anul 1850, de pe vremea domnitorului Gheorghe Bibescu. Lucrările au vizat Biserica Domnească, Biserica Sfânta Vineri, pavimentul Bisericii Paraclis și a Turnului Chindiei.
Suntem mândrii de trecutul nostru, iar asta vrem să demonstrăm prin tot ceea ce facem. Turnul Chindiei este, de secole, emblema județului Dâmbovița și a municipiului Târgoviște. Turnul a fost construit la mijlocul secolului XV în vremea celei de a doua domnii lui Vlad Țepeș, inițial pentru scopuri militare, clădirea servind drept punct de pază, foișor de foc, dar și pentru stocarea tezaurului. Eficiul atrage, în fiecare an, sute de mii de turiști. În ultimii doi ani, chiar și în condiții de pandemie, poarta Curții Domnești a fost trecută de 200.000 de vizitori.”, a fost mesajul transmis de către Corneliu Ștefan, președintele CJD, astăzi.
IMG-20220605-WA0000
Evenimentele  au continuat cu un super concert, în Parcul Chindia, sustinut de târgovișteanul Amer1knu, Provincialii și Direcția 5.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Titlul de cetățean de onoare al județului Dâmbovița primit de IPS Nifon

Articolul Urmator

(VIDEO) Concertul susținut de Amer1knu, Provincialii și Direcția 5 a adunat mii de spectatori în Parcul Chindia

Ultimele Articole

Șofer pe autobuz școlar, prins băut la volan

În această dimineață, 27 mai, în jurul orei 07:35, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Găești au oprit pentru control, pe drumul național 61, în Gaesti, un autovehicul destinat transportului școlar. Conducătorul auto,
Mergisus