Noapte
Zi
3 June 2022
2 mins read

Se deschide expoziţia de pictură a artistei Maria Jardă

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, și Asociația Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România vă invită la vernisajul „Maria Jardă – Pictură”, ce va fi găzduit de Muzeul de Artă din Târgovişte, Calea Domnească, nr. 185, în data de 6 iunie 2022, ora 14:00.

Ajunsă pentru prima dată la Târgoviște, în calitate de expozant și laureat în cadrul Bienalei de artă plastică „Gheorghe Petrașcu” în anul 2020, Maria Jardă ne invită, de această dată, să-i descoperim creațiile – mai bine de cincizeci de lucrări de pictură de un dinamism și o cromatică aparte, în ulei pe pânză, realizate în ultimii trei ani.

Despre artista Maria Jardă, criticul de artă Alice Neculea spune că „este un artist tânăr, aflat încă la început de drum, dar care are deja la activ câteva premii (naționale și internaționale), între care și Premiul „Belle Arte”, primit anul trecut, la Academia di Belle Arti di Roma. Spun încă la început de drum pentru că sunt doar 5-6 ani de când și-a încheiat studiile masterale (ce au urmat celor universitare) la Universitatea Națională de Arte din București, la clasa a doi profesori emblematici – Horia Paștina și Mihai Sârbulescu-, membri ai celebrului și prestigiosului Grup Prolog. De când a terminat facultatea și masterul, ea lucrează cu asiduitate, atât cât timpul îi permite, tot felul de peisaje (și nu numai) […] și participă la numeroase expoziții de grup, realizând și câteva expoziții personale în țară și, recent, în Italia (Veneția și Milano), după ce, în anul 2020, a fost selecționată de prestigiosul critic și istoric de artă italian Giorgio Grasso la expoziții internaționale precum Spoleto Arte și Venice Pro Bienale, în contextul Bienalei de la Veneția.”

Vernisajul va fi urmat de un recital extraordinar susținut de „Duo Kitharsis”. Ansamblul „Duo Kitharsis”, multipremiat național și internațional, se află în plin turneu „Citadele culturale”, eveniment susținut de Ameropa Grains, companie care recunoaște arta și cultura drept domenii de excelență și alege să fie partener al unor importante manifestări culturale românesti, așa cum este și turneul amintit, prin intermediul căruia își propune promovarea valorilor-fundament ale companiei: conexiune puternică, agilitate, responsabilitate, expertiză.

Chitariștii Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan, constănțeni, sunt muzicieni de excepție, premiați cu Marele Premiu la Festivalul Internațional de Chitară Clasică Olsztyn (Polonia, 2014), dar și cu numeroase alte distincții, precum Locul I la Concorso di Esecuzione Musicale „Citta di Piove di Sacco” (Padova, Italia, 2014), Locul I la Concorso Internazionale di Esecuzione Musicale Castel Ritaldi (Italia, 2014) sau Locul al II-lea la Concursul International de „Duo de Chitară” L.I.G.I.T.A. (Liecthenstein, 2016) și Trofeul concursului „Drumul spre celebritate”. De-a lungul timpului, de la fondarea sa, în anul 2009, Duo Kitharsis a concertat pe scene importante din Franța, Germania, Italia, Polonia, alături de renumiți muzicieni și de mari orchestre național. Recitalul lor de astăzi este al doilea din cadrul Turneului Național „Citadele culturale” și va fi urmat, în perioada 8 – 17 iulie 2022, de apariții în spații istorice sau cu potențial turistic din Constanța – Muzeul de Artă, Mangalia – Grădina culturală, Sinaia – Castelul Pelișor și Hărman – Simpozionul  Internațional de Artă Contemporană.

Expoziția „Maria Jardă – Pictură” va fi deschisă publicului vizitator până pe 31 august 2022, la etajul Muzeului de Artă din Târgoviște, de marți până duminică, în intervalul orar 09:00 – 17:00.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Personalități dâmbovițene, premiate în cadrul Galei de Excelență a Județului Dâmbovița

Articolul Urmator

Zilele Județului Dâmbovița, programul pentru 4 iunie!

Ultimele Articole

Mergisus