Noapte
Zi
10 June 2022
1 min read

TREI MUZEE ALE COMPLEXULUI NAȚIONAL MUZEAL „CURTEA DOMNEASCĂ” DIN TÂRGOVIȘTE SUNT PROMOVATE PE PLATFORMA http://www.muzeedelasat.ro/

Începând cu data de 31 mai 2022, trei muzee dâmbovițene, aflate în administrarea Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească”, pot fi vizitate virtual pe www.muzeedelasat.ro. Cele trei obiective culturale sunt: Muzeul Etnografic „Dumitru Ulieru” din Pietroșița, Casa-Atelier „Gabriel Popescu” din Vulcana-Pandele și Casa Memorială „Ion Luca Caragiale”. Platforma online cuprinde tururi virtuale 3D interactive, fotografii și informații documentate pentru 48 de muzee din zona rurală a Moldovei și Munteniei.
Website-ul www.muzeedelasat.ro, disponibil în limbile română și engleză, a fost creat printr-o co-finanțare a Administrației Fondului Cultural Național (AFCN). Pe lângă cele 48 de muzee, în viitor vor fi adăugate și alte obiective culturale din mediul rural. „Scopul final al proiectului este acela de a crea dorința utilizatorului de a se «transforma» într-un vizitator fizic – care plătește și susține cultura, dar și de a oferi posibilitatea celor care nu se pot deplasa fizic să exploreze unul dintre cele 48 de muzee. Platforma nou-creată și tururile virtuale au potențialul de a susține un dialog permanent între public și instituția muzeală”, a declarat Nicoleta Felea, copywriter și consilier în promovarea online.
În martie 2022, 18 de muzee din Muntenia au primit vizita echipei care a scanat, fotografiat și documentat fiecare obiectiv cultural, parcurgând peste 3.000 de kilometri. Acestea beneficiază acum de o pagină dedicată în cadrul platformei Muzee de la sat, care constă în: tur virtual 3D interactiv, realizat cu echipament de înaltă performanță, fotografii interior – exterior, fotografii din dronă, text de prezentare și informații de contact. Ele au rolul de a îmbunătăți imaginea muzeelor de la sat în mediul online. Totodată, turul virtual al fiecărui muzeu va putea fi vizualizat și de pe cea mai accesată și populară platformă de navigare din lume – Google Maps.
Proiectul este realizat de Real Tour Ro, co-finanțat de AFCN și susținut de „De la sat”, un proiect editorial independent dedicat satului românesc. Echipa este formată din cinci membri: Cosmin Murarașu – manager de proiect și tehnician scanare 3D, Ionuț Teoderașcu – editor vizual și fotograf documentarist, Nicoleta Felea – copywriter, Silvia-Alexandra Nistor, traducător autorizat, și George Patriche – videograf colaborator.
Persoana de contact: Ionuț Teoderașcu, teoderascu@muzeedelasat.ro, 0755666172
Resurse online:
Facebook: www.facebook.com/muzeedelasat , www.facebook.com/delasat.ro , www.facebook.com/Real.tour.ro
Instagram: www.instagram.com/muzeedelasat/ , www.instagram.com/dela.sat
Website: www.muzeedelasat.ro , www.real-tour.ro , www.delasat.ro

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

SC LDP Dâmbovița, lucrări de întreținerea a drumurilor județene

Articolul Urmator

„Vacanţă la bibliotecă”, între 4-29 iulie

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele