Noapte
Zi
2 June 2022
2 mins read

Ziua Eroilor, comemorată la Târgoviște

Astăzi, 2 iunie 2022, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a participat la manifestările organizate cu prilejul Zilei Eroilor. Programul a debutat în cursul dimineții la Cimitirul de Onoare Românesc de la Cazarma Teiș, unde oficialitățile au depus coroane și jerbe de flori și au aprins candele la mormintele eroilor.
Festivitățile au continuat cu o slujbă religioasă, desfășurată la Catedrala Mitropolitană din Târgoviște, urmată de un ceremonial militar-religios, ce a avut loc în Piața Tricolorului din Târgoviște.
Serviciul religios a fost oficiat de ÎPS dr. Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei. După interpretarea Imnului Eroilor de către Corala Arhiepiscopiei Târgoviștei, au urmat alocuțiuni din partea autorităților publice.

„Astăzi este unul dintre momentele în care trebuie să fim mândri că suntem români și, totodată, să ne exprimăm prețuirea pentru sacrificiile înaintașilor noștri pentru apărarea valorilor națiunii române. Este ziua în care avem datoria de a cinsti memoria ostașilor români pentru jertfa lor în numele păcii și pentru un viitor sigur și mai bun pentru urmașii lor, așadar și pentru noi, cei de astăzi.
Sunt onorat să mă aflu aici – pentru a cinsti împreună cu dumneavoastră memoria celor care ne-au scris istoria. Pentru sacrificiul lor, istoria trebuie să meargă mai departe, spre o Românie mai bună și mai prosperă!
Ziua Eroilor și, totodată, Ziua Înălţării Mântuitorului Iisus Hristos este o zi a recunoștinței, o zi care cinstește memoria miilor de ostași anonimi, căzuți pe câmpurile de luptă. Ei sunt eroii noştri, cărora le datorăm recunoştinţă veşnică pentru sacrificiul lor în slujba independenţei şi suveranității poporului român. Ei sunt făuritorii istoriei acestui neam şi cei care au clădit inima societăţii româneşti de astăzi!
Dâmbovița este un loc unde, la fiecare pas, trecutul își dă mâna cu prezentul, iar astăzi, reuniţi în faţa acestui monument al eroilor, îi comemorăm pe toţi cei care ne-au dăruit șansa de trăi în libertate în patria noastră, România.
Să le vorbim copiilor noştri despre curaj şi despre dragostea de neam și țară, dovedită prin fapte. Patriotismul, dârzenia, disciplina, simțul datoriei și al onoarei, puterea și curajul eroilor români i-au asigurat României drumul spre o construcție democratică, europeană. Marele nostru istoric,
Nicolae Iorga, spunea: „Cine uită nu merită!” Iată de ce faptele de vitejie ale neamului trebuie să continue să trăiască în conștiința noastră, să dăinuiască în conștiința urmașilor noștri, iar numele lor să fie veșnic purtate în inimile românilor și în cartea de aur a istoriei neamului.
Dumnezeu să-i odihnească în pace pe eroii neamului românesc!”, a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.
Ceremonialul s-a încheiat cu depunerea de coroane și jerbe de flori și defilarea gărzii de onoare.

final

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Cursuri gratuite pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă organizate de AJOFM Dâmbovița

Articolul Urmator

Personalități dâmbovițene, premiate în cadrul Galei de Excelență a Județului Dâmbovița

Ultimele Articole

Șofer pe autobuz școlar, prins băut la volan

În această dimineață, 27 mai, în jurul orei 07:35, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Găești au oprit pentru control, pe drumul național 61, în Gaesti, un autovehicul destinat transportului școlar. Conducătorul auto,
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele