Noapte
Zi
28 July 2022
1 min read

Cadastru gratuit pentru încă cinci comune dâmbovițene

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Dâmbovița anunță începerea lucrărilor de cadastru în cinci comune din județul Dâmbovița. Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF) și sunt gratuite pentru cetățeni. Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020.

 Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a finalizat procedura de licitație deschisă pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 297 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din 37 de județe.

ANCPI a semnat contracte de prestări servicii pentru 228 de loturi (care reprezintă 228 de comune) dintre cele 240 atribuite în urma licitației.

Printre acestea se numără și cinci comune din județul Dâmbovița: Bucsani, Lunguletu, Mogosani, Raciu și Ulmi.

În județul Dâmbovița, dintre cele 15 comune care beneficiază de finanțare europeană pentru realizarea cadastrului, nouă sunt în lucru (Dragodana, Gura Ocniţei, I. L. Caragiale, Lucieni, Mătăsaru, Moroeni, Petreşti, Răzvad și Vlădeni). Pentru comuna Dărmănești, care a rămas neatribuită, ANCPI va iniția o nouă procedură de licitație.

ANCPI este beneficiarul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, care completează obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrărilor de cadastru pentru 5.758.314 de hectare din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este de 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 de euro reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 de euro – cofinanțare de la bugetul de stat.

Mai multe informații despre proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” puteți găsi accesând http://www.ancpi.ro/index.php/proiecte-3/por-2014-2020.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

(VIDEO) Start lucrărilor de extindere a secției de cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște

Articolul Urmator

”Totdeauna și tuturor, gata pentru ajutor”. Ziua Națională a Ambulanței din România

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

DÂMBOVIȚA: Inginer șef din cadrul Oficiului de Cadastru, cercetat de ANI pentru avere nejustificată

Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate,