Breaking News

RĂCARI: Împreună pentru un oraș mai curat! Campania de ecologizare “Adoptă un km” continuă de 14 ani! 

Iul 01, 2022

La nivelul orașului Răcari au loc numeroase campanii de ecologizare, una dintre ele, începută încă din anul 2008, fiind cea care poartă numele de “Adoptă un km”. La 14 ani de la debut, astăzi, reprezentanții autorității locale, împreună cu voluntari și cetățeni au reușit să curețe zona pădurii din Stănești (Ioneasca) și  malul râului Colentina, până la Colacu, strângând aproximativ 300 de saci de gunoi, dar și fel de fel de obiecte electrocasnice și nu numai.

Prin astfel de acțiuni, cu toții doresc să tragă un semnal de alarmă privind protejarea mediului înconjurător, dar și conștidntizarea populației în ceea ce privește poluarea și efectele negative pe care aceasta le are asupra sănătății a noastre, a tuturor.
FB_IMG_1656689417531
FB_IMG_1656689408919
FB_IMG_1656689393399
“,Astăzi, vineri, 1 iulie 2022, s-a desfăşurat încă una din etapele proiectului de ecologizare, de data aceasta, sub numele de „Adoptă cinci Km!”, proiect care durează de 14 ani şi care a reuşit să îşi atingă scopul, acela de a sensibiliza cetăţenii pentru protecţia mediului.
La această acţiune au participat aproximativ 120 de voluntari din diferite categorii profesionale: profesori, agenţi din partea poliţiei române, poliţiei locale, angajaţi ai Primăriei oraşului Răcari. Toţi aceştia şi-au unit forţele și au curățat spațiile verzi din zonele mai sus amintite. Primăria Răcari a pus la dispoziția saci și mănuși pentru ca totul să se desfășoare în condiții optime.
FB_IMG_1656689375418
Acţiunea s-a desfăşurat în zona pădurii din Stănești (Ioneasca) și pe malul Colentinei până la Colacu, voluntarii reușind să strângă aproximativ 300 de saci de gunoi. Activitatea a fost finalizată printr-un picnic în zona pădurii din Ghimpați (la fântâna lu’ Albei), participanţii fiind mulţumiţi de reuşita proiectului.
 Simpla participare în activitatea acestui proiect reprezintă o decizie de acceptare și îmbrăţişare a unei cauze care contează cu adevărat: o natură mai curată și un aer mai bun de respirat. Mulțumim celor care au participat ca voluntari și s-au implicat activ în această campanie. Sperăm că cei care au aruncat gunoaie la întâmplare își vor schimba obiceiul.”, este mesajul transmis de către Marius Caravețeanu, primarul orașului Răcari.
FB_IMG_1656689379214
Actualitate, Administrație, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare