Noapte
Zi
28 September 2022
2 mins read

125 de elevi din Iedera de Jos au primit ghiozdane complet echipate

Prin cea de-a șasea ediție a programului „Educație pentru România”, Fundația Mereu Aproape și partenerul său RURIS continuă să lupte împotriva abandonului școlar și sprijină 5.000 de copii din mediul rural cu ghiozdane complet echipate pentru noul an de învățământ. Programul se desfășoară anual din 2017 în cadrul campaniei „Lăsați-mă să învăț”, printr-o investiție în educație de aproape 280.000 de euro pentru cele șase ediții. În total, 20.000 de elevi de gimnaziu din mediul rural au primit ghiozdanele complet echipate cu rechizite pentru cursuri.

Beneficiarii ediției din acest an a programului sunt elevi din ciclul gimnazial de la 38 de școli din zone rurale din 27 de județe ale țării, printre care și Dâmbovița, 125 de elevi, din clasele V-VIII, de la școala gimazială Iedera de Jos.

Programul „Educație pentru România” este menit să încurajeze copiii să meargă la școală, în contextul în care, conform datelor Eurostat, rata abandonului şcolar timpuriu din România a fost de 15,3% în anul 2021. În ceea ce privește mediul rural, rata de abandon ajunsese la 26% în 2020, ceea ce înseamnă că unul din patru copii de la sat a renunţat la şcoală înainte de a termina gimnaziul, potrivit datelor Ministerului Educației.

 „Școala este ca o livadă. În fiecare pom găsești alte fructe. Unele îți plac de la început, altele sunt cam acre. Dar important e să le mâncăm pe toate pentru că toate au câte ceva pentru fiecare dintre noi. Eu sunt absolut îmbogățită pentru că am stat lângă copii, pentru că i-am simțit și pentru că am aflat ce vor să devină. E extrem de important pentru mine personal, ca mamă, și pentru noi la Fundația Mereu Aproape să fim printre ei, să aflăm ce își doresc, să le fim aproape și cu ceea ce au nevoie”, precizează Alessandra Stoicescu, , Alessandra Stoicescu, Președintele Fundației Mereu Aproape.

De șase ani, RURIS este partenerul exclusiv al Fundației Mereu Aproape care face posibil acest program. „RURIS și Fundația Mereu Aproape continuă acest proiect cu tradiție deși contextul actual este unul dificil, prin criza economică pornită de pandemie și accentuată de război care a marcat viețile tuturor. Echipa RURIS este aici pentru a susține copiii și educația acestora. Pentru noi, proiectul înseamnă emoție. Emoția pe care o transmit copiii și nevoia de a începe școala cu un minim de rechizite și cu un minim de suport. Credem că educația reprezintă motorul cunoașterii și singura șansă către un viitor mai bun și, prin acest proiect, vrem să dăm o șansă la educație fiecărui copil și să aducem un zâmbet  pe chipul lor. Copiii au nevoie de speranță, siguranță și încredere. Sperăm ca, odată cu primirea ghiozdanelor, să sădim în inima lor aceste sentimente și dragul de carte și de școală”, a declarat Cătălin Stroe, Fondatorul și Președintele RURIS.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

AJOFM și CJ Dâmbovița organizează Bursa Generală a Locurilor de Muncă pentru absolvenți

Articolul Urmator

Instanța a decis. Sfinxul și Babele aparțin județului Dâmbovița

Ultimele Articole

Șofer pe autobuz școlar, prins băut la volan

În această dimineață, 27 mai, în jurul orei 07:35, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Găești au oprit pentru control, pe drumul național 61, în Gaesti, un autovehicul destinat transportului școlar. Conducătorul auto,
Mergisus