Breaking News

CJD și Camera de Comerț, parteneri de încredere pentru mediul de afaceri dâmbovițean

Sep 21, 2022

În cursul zilei de astăzi, Consiliul Județean Dâmbovița a fost gazda pentru delegația formată din președinții Camerelor de Comerț din Regiunea Sud-Muntenia, condusă de Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a României. Discuțiile s-au axat pe găsirea celor mai bune soluții care să vină în sprijinul mediului de afaceri, pentru  atragerea de noi investitori și crearea de condiții pentru ca aceștia să se dezvolte, dar și pe colaborarea dintre autoritățile locale și Camerele de Comerț, în speță cu cea din Dâmbovița.

308132954_449144503941898_7177650856391180161_n

„Împreună cu delegația prezentă, alături de doamna Prefect și cu primarul municipiului Târgoviște, am avut discuții vizavi de parteneriatul pe care îl avem la nivelul județului Dâmbovița între autoritățile locale și Camera de Comerț. După cum bine știți, Consiliul Județean Dâmbovița, dar și Prefectura și Primăria Târgoviște, au un protocol de colaborare cu Camera de Comerț, semnat în urmă cu un an și jumătate, care funcționează foarte bine. Astăzi, le-am prezentat invitaților noștri proiectele de dezvoltare pe care le avem la nivel de județ și sprijinul pe care îl putem da investitorilor, atât celor deja prezenți aici cât și celor care doresc să investească pe viitor. Mediul privat dâmbovițean se bucură de întreaga noastră atenție. Suntem un partener activ și, întotdeauna, vom căuta cele mai bune soluții, astfel încât să asigurăm condițiile necesare dezvoltării tuturor afacerilor dâmbovițene.  Acesta a fost și scopul întâlnirii de astăzi organizate la sediul Consiliului Județean Dâmbovița .Colaborarea dintre administrațiile publice și mediul privat este fundamentală pentru o dezvoltare economică sustenabilă. Mă bucur că, prin atragerea de fonduri guvernamentale și europene, dar și din bugetul propriu, Consiliul Județean Dâmbovița oferă posibilitatea angrenării în proiecte și domenii care vor schimba în bine județul nostru.  Înțeleg că aceasta este prima întâlnire de acest gen din România și vrea să le mulțumesc celor prezenți pentru ca au ales județul Dâmbovița și vreau să îi asigur de tot sprijinul, deschiderea și colaborarea.”, a transmis Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

307768086_5778882252143424_34425376778905928_n

”Vă mulțumesc tututor pentru faptul că suntem astăzi aici, împreună. Este adevărat, este o inițiativă de a merge laolaltă, nu numai președinții de Cameră, dar și directorii de Camere Județene, în acest moment la sediul Camerei de Comerț Dâmbovița având loc o întâlnire a directorilor din Regiunea Sud-Muntenia. Interesul nostru este de a găsi cele mai bune căi astfel încât să dezvoltăm sistemul cameral și să reușim să promovăm cât mai bine antreprenorul și companiile românești, autohtone, pentru că acesta este scopul nostru, să putem să sprijinim fiecare firmă, fiecare investitor. Eu cred că este important să avem o colaboarea cât mai strânsă, cât mai bună în regiunea noastră și să încercăm să ne ajutăm pe cât posibil, mai ales în momentele în care apar oportunități de dezvoltare a unui business, iar acesta nu se poate realiza în județul respectiv, să putem să dezvoltăm pe orizontală. Totodată, mai cred că parteneriatele cu Consiliul Județen, cu primăria Târgoviște și cu Prefectura Dâmbovița reprezintă un model de bună practică.”, a transmis Valentin Calcan, președinte Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița.

307941231_782599343068631_3022476988726514978_n

”Încep prin a spune că nu în multe județe din țară am văzut acest partenerial real între Camera de Comerț și autorități, nu se întâmpla peste tot. Este o realitate cu care ne confruntăm, sunt diferite animozități, curente politice, și așa mai departe. Ceea ce se întâmpla la Dâmbovița este de apreciat. Am avut discuții cu domnul președinte al Consiliului Județean, cu domnul primar al Târgoviștei, cu doamna Prefect, vizavi de ceea ce ne preocupă pe noi, cel puțin la nivel național, ca și Cameră. Sunt lucruri care, din păcate, pe agenda zilnică nu mai apar de ceva timp, de când e criza energetică, și anume deficitul balanței comerciale care a ajuns, la sfârșitul anului 2021, la 23,8 miliarde. Este o creștere față de anii precedenți. Am cam ajuns țară de ”black Friday”, în sensul că suntem fani și fanatici ai produselor din import. Probabil anul 2022 va fi închis cu prefixul 3 la deficitul balanței comerciale. Ceea ce ne preocupă este faptul cum să echilibrăm această balanță mai mult prin atragerea de investiții. Produse românești cu valoare adăugată mare nu prea mai avem. Avem niște produse procesate în domeniul alimentar, avem industria mobilei, dar, în general, produse din acestea industriale , complexe, sută la sută românești, nu prea mai avem. Ce se poate face pe termen scurt, și aici sunt implicate autoritățile locale, județene, trebuie să aducem acea producție de bunuri de larg consum care să satisfacă apetitul consumatorului român. Cred că asta este prioritatea absolută. Aici este vorba de ceea ce oferă fiecare autoritate locală, o carta alba a potențialilor investitori. Le mulțumesc tuturor pentru prezență și pentru discuțiile purtate astăzi.”, a precizat Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a României.

307849805_771935824029812_9144694627955144859_n

Actualitate, Administrație, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , ,