Noapte
Zi
7 September 2022
1 min read

Conferințe și lansare de carte la Muzeul de Istorie! ACCESUL este LIBER

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, vă invită la Muzeul de Istorie din Târgoviște, joi, 8 septembrie 2022, ora 16:00, pentru a lua parte la două conferințe cu tema evoluției mercenarilor de acum două secole.

Domnul Claudiu-Ion Neagoe (conf. univ. dr. habil., Universitatea din Pitești) va conferenția pe tema „Mercenari de origine balcanică în slujba domnilor fanarioţi: arnăuţii”, iar domnul Cătălin Drăghici (profesor de istorie, președintele Asociației Historia Rinascita) va ține o prelegere cu titlul „Despre veşmintele şi armele arnăuţilor domneşti şi boiereşti din epoca fanariotă”.

Conferințele vor fi urmate de lansarea volumului „Arnăuții în Țările Române (secolele XVIII – XIX, studiu istoric)”, apărută în acest an, la Editura Mega, Cluj-Napoca, al cărui autor este Claudiu-Ion Neagoe.

Cei doi invitați vor deschide la Târgoviște seria conferințelor itinerante despre istoricul prezenței arnăuților în spațiul românesc, precum și despre specificul echipamentelor purtate de aceștia cu mai bine de două secole în urmă. În mod inedit, la conferințe vor fi prezentate mai multe echipamente de epocă, reconstituite cu minuțiozitate, alături de câteva piese vestimentare și arme din patrimoniul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște.

Accesul publicului este liber.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Primul tratament cu imunoterapie disponibil pentru pacienţii cu cea mai frecventă formă de cancer de ficat

Articolul Urmator

Încep ZILELE CETĂȚII TÂRGOVIȘTE! Programului zilei de 8 septembrie!

Ultimele Articole

Șofer pe autobuz școlar, prins băut la volan

În această dimineață, 27 mai, în jurul orei 07:35, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Găești au oprit pentru control, pe drumul național 61, în Gaesti, un autovehicul destinat transportului școlar. Conducătorul auto,
Mergisus

Nu ratați

Virusul pestei porcine confirmat în comuna Butimanu

Virusul pestei porcine africane a fost confirmat pe raza comunei

Accident pe DN 72, la Adânca
Un tir a căzut de pe pod pe calea ferată (VIDEO)

Pe DN 72 în afara localității Adânca șoferul unui autocamion,